Ravnatelj REGEA-e Julije Domac obišao gradilište dječjeg vrtića u Klanjcu

BROJ JEDAN U RH: “Vrtić će izgledati i biti opremljen tako da bi na njega bili ponosni bilo gdje u Austriji, Danskoj ili Norveškoj”

Objavljeno: 10.07.2020. zagorjeinternational

U društvu gradonačelnika Zlatka Brleka, gradilište novog dječjeg vrtića u Klanjcu posjetio je Julije Domac, ravnatelj Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske, koja je pripremala projekt. Domac je tom prilikom istaknuo se radi o izrazito naprednom arhitektonskom rješenju.

Iznad standarda

– Gradi se vrlo funkcionalan prostor bez ikakvih velikih hodnika, praznih i mračnih prostora, a takav je i izbor opreme i igračaka. Vizualni dizajn vrtića je odličan, tehnički i arhitektonski iznad standarda, broj jedan u Hrvatskoj – rekao je Domac, posebno istaknuvši dizalicu topline za grijanje i hlađenje kakvih nema puno u Hrvatskoj, točnije, samo su dva hrvatska vrtića opremljena takvom dizalicom, ali je riječ o zgradama klasičnog dizajna.

– Klanječki vrtić izgledat će i biti opremljen tako da bi na njega bili ponosni bilo gdje u Austriji, Danskoj ili Norveškoj- istaknuo je Domac.

Krajem srpnja

Dosadašnjom izgradnjom koja je sufinancirana kroz EU program za ruralni razvoj, zadovoljan je i gradonačelnik Zlatko Brlek. Tehnički pregled trebao bi biti krajem srpnja. Dizalica topline je ugrađena, a prema projektnoj dokumentaciji, dok je temperatura 0 stupnjeva, ne bi se trebao upotrebljavati dodatni energent, a dodatni energent je plin kojim će se prostor zagrijavati u zimskom periodu, kada će temperature biti niže. Još jedna velika prednost dizalice topline je i to što će ona u ljetnim mjesecima regulirati toplinu umjesto klime. Prema najavi gradonačelnika, svoja vrata novi bi vrtić trebao otvoriti s 1. listopadom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba