Pet zagorskih općina i gradova bori se za prestižnu titulu Europske zajednice sporta 2021. godine

PREDIVNO: Pogledajte kako su prikazane ljepote Zagorja u videospotu koji, između ostaloga, ocjenjuje Europska komisija ACES Europe

Objavljeno: 09.07.2020. zagorjeinternational

Zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, koja je spriječila planirani posjet Europske komisije ACES Europe i evaluaciju uživo, u srijedu je u Villi Magdaleni u Krapinskim Toplicama održana digitalna evaluacija kandidature gradova Pregrade i Zaboka te općina Bedekovčina, Krapinske Toplice i Sveti Križ Začretje, a koje je predstavila zajednička Turistička zajednica područja “Srce Zagorja”. Podsjetimo, ta je Turistička zajednica 2018. godine ponijela titulu najuspješnije destinacije zdravlja, 2019. je postala članica udruženja EDEN – Europske destinacije izvrsnosti za wellness, a ove je godine podnijela kandidaturu za Europsku zajednicu sporta 2021. godine, u cilju još boljeg povezivanja i predstavljanja ljepote zelenih zagorskih brega, termomineralne vode, bogate gastronomske ponude i vrhunskih vina, kulturne baštine, zajedničke tradicije i geografske povezanosti destinacije u srcu Zagorja. U tu svrhu izrađen je i videospot “Heart of Zagorje”, koji prikazuje sve što Zagorje nudi, s naglaskom na aktivni odmor na zagorskim bregima.

Glavna poveznica

Predsjednik TZ-a Marko Vešligaj u uvodnoj je riječi predstavio destinaciju te pet gradova i općina koji je čine. Naglasio je kako je sport, odnosno, aktivnost, glavna poveznica gradova i općina u srcu Zagorja te kako sve jedince lokalne samouprave izdvajaju sredstva za sport i podršku sportskim zajednicama, a u svrhu uključivanja što većeg broja građana u sportske aktivnosti i promociju zdravog života.
Direktorica TZP-a “Srce Zagorja” Karolina Hostić komisiji je pak održala prezentaciju, predstavljajući sportske zajednice, klubove i udruženja, ali i udruge, amaterske sportove i rekreativce te sportska događanja u destinaciji.

Dodatna pitanja

Nakon prezentacije, članovi komisije su postavili dodatna pitanja vezana uz kandidaturu i razvoj sporta u destinaciji u doba pandemije. Predsjednik komisije je čestitao na prezentaciji i svim odgovorima te izrazio nadu kako će upravo pet zagorskih gradova i općina krajem godina u Europskom parlamentu u Bruxellesu dobiti priznanje kao Europska zajednica sporta 2021. godine. Tajnik organizacije je izrazio divljenje regijom i njenim ljepotama te poručio kako će u roku od 10 do 14 dana dostaviti svoju odluku.
Evaluaciji su nazočili gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek, načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić, načelnik Bedekovčine Darko Ban, predsjednik i tajnik Sportske zajednice Svetog Križa Začretja Franjo Kučko i Goran Roginić, predstavnica Sportske zajednice grada Pregrade Marija Marjanović te direktor savjetničke tvrtke CBBS d.o.o. Berislav Čižmek. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba