Neobičan spoj umjetnosti i ekologije

Na radionici Škole animiranog filma u Zaboku, djeca osmislila i kreirala film “Čepociklaža”

Objavljeno: 09.07.2020. zagorjeinternational

U sklopu aktivnosti koje prethode ovogodišnjem 9. KIKI festivalu, međunarodnom festivalu dječjeg filma koji će se iznimno održati u listopadu, ali i povodom obilježavanja srpnja kao mjeseca bez plastike, u Zabok je petu godinu zaredom doputovala Škola animiranog filma iz Čakovca – ŠAF Čakovec.


Svaki puta mašta i ideje djece, uz pomoć voditeljice radionice Jasminke Bijelić Ljubić, ožive u obliku animiranog filma, a ove je godine dogovorena tema radionice vezana upravo za probleme onečišćenja plastikom te osvješćivanje o štetnosti zagađenja jednokratnom plastikom.

“Pokrenuli” likove

S obzirom na temu, glavni likovi u filmu bili su čepovi, a većina pozadina bile su plastičnog sastava. Djeca su kroz radionicu imala prilike upoznati se s programom i alatima za animiranje te “pokrenuti” svoje likove u zamišljenim putovanjima čepova do krajnjeg cilja, a to je reciklaža. Tako je nastao film “Čepociklaža”, koji će premijerno biti prikazan na otvorenju 9. KIKI festivala u listopadu.

Najbolji radovi

– Na ŠAF-ovoj radionici u organizaciji DND-a Zabok i GOKUL-a, kao i uvijek, priliku su imala sudjelovati sva zainteresirana djeca iz naše županije i šire – otkrila je koordinatorica KIKI festivala i tajnica DND-a Zabok, Jasenka Borovčak.
Djeca su nakon radionice dobila zadatak da napišu kratak osvrt i dojmove s održane radionice, a u dogovoru s voditeljicom ŠAF-a, dvoje djece s najbolje ocijenjenim literarnim radom, dobit će priliku sudjelovati na 27. Internacionalnoj filmskoj radionici u Čakovcu. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba