Epidemiologinja pozvala građane da odgode veća okupljanja i proslave

JOŠ JEDAN SLUČAJ KORONAVIRUSA U KZŽ: Od ukupno sedam zaraženih, dvije su osobe hospitalizirane, a jedna je i na respiratoru

Objavljeno: 09.07.2020. JJ

U Krapinsko – zagorskoj županiji u posljednja je 24 sata evidentiran još jedan slučaja zaraze koronavirusom, što znači da se ukupan broj oboljelih u županiji od 23. lipnja, kada je zabilježen prvi slučaj nakon jednomjesečne “stanke”, popeo na sedam. Novooboljela osoba dolazi s područja Huma na Sutli, otkrio je na press konferenciji Stožera civilne zaštite KZŽ načelnik Stožera Anđelko Ferek – Jambrek.

Dvije su osobe hospitalizirane u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, jedna od njih je na respiratoru, dok se pet osoba liječi kod kuće.

Pet osoba zarazilo se u Zagrebu, radi se o poslovnim kontaktima, a dvije su obiteljski kontakti prethodno zaraženih osoba. Oboljele osobe su dobi od sedam do 60 godina.

Zamjenica ravnatelja Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Ljiljana Družinec- Hršak rekla je kako za sada ne postoji potreba za ponovnim otvaranje COVID odjela.

Od 23. lipnja do danas u KZŽ su testirane 372 osobe, a u samoizolaciji je 114 osoba.

– Od tih 114 osoba, većina je stavljena pod zdravstveni nadzor jer su bili u rizičnom kontaktu s oboljelim osobama na području grada Zagreba, a većinom su to bile rizične situacije kao što su proslave vjenčanja, krštenja, krizmi i prvih pričesti, dakle, takvi vidovi većih okupljanja u zatvorenim prostorima – otkrila je Bojana Mahmutović, specijalizantica epidemiologije iz Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije, apeliravši na građane da, ukoliko su u mogućnosti, odgode takve veće proslave, a ako to nije moguće, da svi prisutni nose maske, pogotovo u zatvorenim prostorima.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar otkrio je da do sada nije bilo nijednog slučaja zaraze u zagorskim ugostiteljskim objektima i toplicama, a najavio je i da se press konferencije županijskog Stožera neće redovito sazivati, već, kako je rekao, iduću će pressicu sazvati ako se epidemiološka situacija u županiji pogorša.

Pogledajte cijelu press konferenciju Stožera civilne zaštite KZŽ:

U tijeku je pressica Stožera civilne zaštite KZŽ

Objavljuje Zagorje International u Četvrtak, 9. srpnja 2020.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba