VIDEO KOJI ĆE VAS GANUTI DO SUZA

Pogledajte dirljivi Lanin susret s “najboljim prijateljem”, za kojeg je mislila da ga je zauvijek izgubila

Objavljeno: 08.07.2020. JJ

Lana Bolšec (20) iz Petrove Gore u općini Lobor, iako je na svijet došla kao zdrava djevojčica, zbog preuranjenog je rođenja morala biti u inkubatoru, gdje je ostala bez kisika, a posljedica je cerebralna paraliza.
Dane koje provodi kod kuće, između ostaloga, kratila je gledanjem animirane serije “Yu-Gi-Oh! Zexal”, popularne japanske animirane serije s mangama, čija se radnja odvija u bliskoj budućnosti. Posebno se zaljubila u lik duha Astrala, čiji ju je glas opuštao, smirivao i davao joj snagu. Naime, kako sama svjedoči, Astral joj je pomogao da ne misli na tugu i bol koja ju je pratila kroz cijeli njezin život. Kroz savjete koje je davao svome prijatelju iz crtića Yumiju, kao da je njoj govorio da uvijek u životu mora slijediti svoj instinkt i ustrajati u onome što želi. Duže je vrijeme uživala u seriji, sve dok se ona prikazivala na RTL Kockici, a na dan kada je emitiranje prestalo, umro joj je, kaže, najbolji prijatelj, a njoj su potonule sve lađe.
– Od tog dana ne mogu se riješiti tog osjećaja i jedina mi je nada da mi se vrati crtić i moj prijatelj Astral i da me svojim glasom odvede u zamišljeni svijet, gdje se mogu uz njega boriti s dvobojima. Ta praznina neće se popuniti dok mi se ne vrati prijatelj i zato vam pišem ovo pismo, da bih vam pokušala dočarati koliko mi taj crtić treba i znači – napisala je Lana u pismu koje je, u očaju i tuzi, uputila loborskoj Udruzi “Sveta Ana” za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Krapinsko – zagorske županije, čija je članica.

Nastala i knjiga

U međuvremenu je, zahvaljujući iznimnom pamćenju, po sjećanju prepričala svaku od 146 epizoda omiljenog crtića, pa je zahvaljujući tome nastala knjiga od čak 406 stranica u kojoj su prepričane sve tri sezone crtića, uključujući i zadnju, koju je prevela s engleskog, uz pomoć osobne asistentice Ivana Ivančir.
Predsjednica Udruge “Sveta Ana” Mateja Posarić, uvidjevši koliko Lana čezne za svim epizodama svoje omiljene serije, odlučila joj je pripremiti posebno iznenađenje.

– Lanina mama Nada Bolšec upoznala me u kolovozu prošle godine s pričom, željom i nadom. Mogu reći da me uvukla i uključila u potragu. Nakon 11 mjeseci traženja, telefoniranja, iscrpljivanja svih mogućih kontakata, ali i Laninih razočarenja na tom putu, posložilo se sve. Njezin prijatelj je pronađen i vraćen – svjedoči Posarić.
Ona je, naime, uspjela pronaći glumca Marka Jelića, koji je posudio svoj glas Astralu te ga, ni manje ni više, dovesti u Lanin dom.
Marko i Mateja tako su se zajedno pojavili na vratima doma obitelji Bolšec, a Lana je na poklon dobila sve epizode svoje omiljene serije i majicu s likom Astrala. No, najviše od svega, razveselio ju je Markov, odnosno, Astralov glas, koji joj je u životu već pružio toliko mira, sreće i radosti. Dirljiv susret ne može se opisati riječima, a sve je zabilježeno i u videu koji je objavila Mateja Posarić.

Nakon što je sve prošlo, slegli se dojmovi i posložile misli, možemo podijeliti priču i sa vama. Lana boluje od cerebralne paralize i članica je naše Udruge Sveta Ana Lobor. Gledala je crtić Yu-Gi-Oh Zexal gdje je upoznala duha Astrala. Pronašla se u crtiću, liku, te živjela kroz priču. Njegov glas ju je opuštao, smirivao i davao joj snagu, mogu reći za sve. Nakon prestanka emitiranja crtića, Lana je izgubila volju za bilo što, jer samim time nije bilo ni njezinog prijatelja. Pokušavajući doći do epizoda napisala je knjigu uz pomoć osobne asistentice Ivana Ivančir u kojoj je prepričala sve tri sezone crtića, uključujući i zadnju sezonu koju su prevodile s engleskog. Knjiga ima 406 stranica. Mama Nada Bolšec upoznala me u 8. mjesecu prošle godine sa pričom, željom i nadom. Mogu reći da me uvukla i uključila u potragu. Nakon 11 mjeseci traženja, telefoniranja, iscrpljivanja svih mogućih kontakata, ali i Laninih razočarenja na tom putu, svaki put kad nismo uspjeli, posložilo se sve. Njezin prijatelj je pronađen i vraćen. U par dana sve se raspetljalo. Cure Silvija Domitran i Anita Krajnik tražile su fotke Astrala, zvale tiskaru, dogovorile print, i majica za poklon je bila tu. Kontaktirala sam i našeg glumca, Marko Jelić koji je posudio glas Astralu i kroz čiji glas je Lana živjela. Jučer smo pomno planirano i dogovoreno, zajedno posjetili Lanu, koja nije imala pojma da dolazimo, još manje se nadala da će dobiti sve epizode omiljenog crtića, a snimku susreta dijelim s vama. #srcekokuca #nistanijenemoguce #Lanaponos #nikadneodustaj #malestvaricinezivot #uporneitvrdoglave

Objavljuje Mateja Posarić u Nedjelja, 5. srpnja 2020.

Pri tome ganuta nije bila samo Lana, već i sam glumac, kojemu je, kako sam svjedoči, ovaj susret otvorio sasvim nove vidike.

Puna srca

– Naš je susret za mene bio najčudnovatiji prvi kontakt ikada. Nisam imao pojma što očekivati i kako se uopće postaviti, ali kad smo se ugledali, sve je isti čas profunkcioniralo i nije moglo nikako drugačije. Srca su nam bila puna i čista. Lana je prekrasna djevojka, pametna, inteligentna i uporna kao nitko koga sam do sada upoznao. Promijenila me na način na koji sam mogao samo sanjati. Zato ti, Lana, hvala na tome sto jesi. Svijet bi se mogao ugledati na tebe. Ja sigurno hoću – rekao je Marko Jelić za portal Ni Zagorje Malo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba