Zagorski HNS-ovci nadaju se da će sve centralističke stranke u RH staviti "glave skupa"

“Mi radimo, ali očito moramo uz to više pričati jer se naš rad ne primijeti u odnosu na one koji vole puno pričati”

Objavljeno: 08.07.2020. zagorjeinternational

Članovi Županijske organizacije HNS-a Krapinsko – zagorske županije na konferenciji za medije održanoj u Krapini osvrnuli su se na rezultate parlamentarnih izbora.
Jasmin Krizmanić, potpredsjednik HNS-a i načelnik Gornje Stubice izrazio je nezadovoljstvo rezultatima, no zahvalan je na pruženoj podršci i dobivenom jednom mandatu.

– Prije svega bih želio zahvaliti svim biračima Hrvatske narodne stranke koji su prepoznali sve projekte koje smo radili u protekle tri godine. Drago mi je da ljudi to nisu zaboravili i da su to cijenili – rekao je Krizmanić.
Što se tiče izbornih rezultata, kaže da su očekivali više.

– Birači su svoje izabrali, postali smo parlamentarna stranka te dobili jedan mandat. Sudjelovat ćemo u radu nove Vlade – zaključio je Krizmanić.

Na pravom putu

Predsjednik ŽO HNS-a KZŽ i načelnik Kumrovca Robert Šplajt također je zahvalio biračima koji su podržali njihovu listu i preferencijalno glasali za njihove kandidate iz Zagorja te omogućili da ostanu parlamentarna stranka. Također, čestitao je i HDZ-u kao pobjedniku ovih izbora te prokomentirao rad HNS-a u posljednjih nekoliko mjeseci.

– HDZ je napravio vrhunski rezultat, neočekivan od strane svih medija i anketa te vjerujem da će bez poteškoća složiti novu Vladu. Mnogi su nas htjeli pokopati, mnogi su htjeli kraj HNS-a, no mi smo uz ljude koji su podržali našu listu, uspjeli dokazati da smo na pravom putu i da je HNS napravio dobar posao kroz Ministarstvo obrazovanja i Ministarstvo graditeljstva te smatram da smo mnogo toga napravili za bolji život ovdje u Hrvatskoj i Zagorju – izjavio je Šplajt i najavio daljnje planove.

– I dalje ćemo raditi na tome da život građana u Hrvatskoj, ali i u Zagorju, bude bolji. Mi prvenstveno mislimo na budućnost i ne okrećemo se u prošlost te ne želimo imati nikakvih prevelikih svađa ni s lijevima ni s desnima, nego se želimo posvetiti određenim stvarima da nam u Hrvatskoj bude bolje – rekao je Šplajt.
Naglasio je da je zadovoljan rezultatom u III. izbornoj jedinici.

– Bez svih peripetija koje su nam sve dogodile u zadnje dvije – tri godine, HNS bi danas sigurno imao minimalno pet mandata – zaključio je Šplajt te dodao da neki mogu zahvaliti bivšim HNS-ovcima što imaju šest mandata u III. izbornoj jedinici.

Školska reforma

Dodao je i da se nada da će budućnost biti svijetla i da će se sve centralističke stranke RH ujediniti i “staviti glave skupa”. Također, rekao je da će u budućnosti pokušati digitalizirati i smanjiti svu dokumentaciju potrebnu “za bilo kakvu sitnicu”. Isto tako, žele nastaviti sa školskom reformom te pokušati svima osigurati besplatne vrtiće te tako omogućiti bolju demografsku sliku Republici Hrvatskoj.
Potpredsjednik krapinsko – zagorskog HNS-a i zamjenik župana za gospodarstvo KZŽ Anđelko Ferek – Jambrek kaže da je cilj, dakle, jedan mandat, ostvaren.

– Siguran sam da će naš predsjednik Predrag Štromar odraditi četiri godine u Saboru za dobrobit naroda, a tako i onako je već dokazao da radi za žitelje Hrvatske, sjevera i Krapinsko – zagorske županije. No, izgleda da uz rad moramo puno i pričati. Mi radimo, ali očito sve to premalo prezentiramo i zato moramo poraditi na tome da to što radimo, prezentiramo ljudima jer očito se to na terenu to toliko ne primijeti u odnosu na one koje vole puno pričati – zaključio je Ferek – Jambrek. (Lovro Belošević)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba