Zagorski HDZ dan nakon izborne pobjede svoje stranke sazvao press konferenciju u Krapini

TUŠEK: Nismo se upakiravali ni u kakve koalicije da vidimo koliko vrijedimo. Građani su prepoznali one koji rade

Objavljeno: 06.07.2020. zagorjeinternational

Žarko Tušek, predsjednik HDZ-a Krapinsko – zagorske županije, u krapinskom je Glazbenom paviljonu sazvao press konferenciju na kojoj je komentirao pobjedu na jučerašnjim parlamentarnim izborima.

– Posebno sam sretan kao nositelj liste na području III. izborne jedinice s osvojenih pet mandata i s jasnim znakom da je upravo HDZ ključna i najjača politička snaga na području Hrvatskog zagorja, Varaždina i Međimurja – rekao je Tušek.

Sigurnost i stabilnost

Zahvalio je svojim kolegama i kolegicama na mukotrpnom radu.

– Zajedno smo odradili jednu platformu sigurne Hrvatske, zajedno smo nudili sigurnost, stabilnost i sve ostalo što je Vlada Andreja Plenkovića promovirala svih ovih godina. Naravno, kada su izborni rezultati ovako lijepi, mi smo izrazito zadovoljni. Prvenstveno smo zadovoljni zbog činjenice da su naši Zagorci i Zagorke, Varaždinci i Varaždinke te Međimurci i Međimurke prepoznali one koje rade, da su prepoznali Vladu Andreja Plenkovića, sve projekte o kojima smo govorili u našoj kampanji i sve ono što smo radili u ovim nesigurnim vremenima krize te sve što nudimo za vrijeme koje je ispred nas. Hvala im na tome – izjavio je Tušek i dodatno zahvalio svima koji su doprinijeli demokraciji i izašli na izbore jer osobno smatra parlamentarne izbore najvećim festivalom demokracije.

– Dozvolite mi da zahvalim i svima onima koji su glas dali nekim drugim političkim opcijama. To je sve dio demokratske kulture, a za to smo se borili, za to su mnogi branitelji dali svoje zdravlje i živote na oltar domovine. Mi nastavljamo i dalje raditi. Promovirati program s kojim smo ušli u svaki dom na području Krapinsko – zagorske županije. Svi mogu pratiti što je ispred nas i uvjeren sam kako ćemo i dalje graditi jaki zagorski, varaždinski i međimurski kraj – rekao je Tušek, dodavši da je impresioniran ostvarenim izbornim rezultatom na području KZŽ.

Politika okupljanja

– Samostalno smo izašli na izbore, samostalno smo ponudili naš program, samostalno smo izašli pred sugrađane. Nismo se “upakiravali” ni u kakve koalicije, jednostavno da vidimo koliko vrijedimo. Izborni rejting HDZ-a s 34 i više posto pojedinačno kao stranke na području Krapinsko – zagorske županije, zalog je za ono što nudimo u godinu dana koja je ispred nas, a to je politika okupljanja oko platforme HDZ-a, oko našeg programa jer smo uvjereni da s ovih pozicija možemo za Krapinsko – zagorsku županiju ponuditi bolje – korektniju, programski ambiciozniju i nadobudniju vlast koja može KZŽ postaviti na poziciju na kojoj ona mora biti. Nije normalno da naša županija zaostaje za susjedima u regiji, a svi znamo tko upravlja njome svih ovih godina – zaključio je Tušek.
Za kraj, zahvalio je svim suradnicima, nesebičnim volonterima, kolegama članovima predsjedništva HDZ-a, predsjednicima općinskih i gradskih organizacija i naposlijetku, svojoj obitelji koja, kako je rekao, svih ovih godina živi s tatom kojeg gotovo nikad nema kod kuće, no to je, zaključuje, njegov križ za stvaranje boljeg Hrvatskog zagorja i bolje Hrvatske. (ab, lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba