Izvrstan izdavački pothvat triju učiteljica brestovečke OŠ

Jedna prevela, druga lektorirala, a treća ilustrirala knjigu renomiranog britanskog autora

Objavljeno: 06.07.2020. JJ

Tijekom odvijanja nastave na daljinu, učiteljica fizike i voditeljica učeničke zadruge u OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički, Magdalena Ađić, ostvarila je sa suradnicima izvrstan izdavački pothvat.

Što je škola?

Naime, ovih dana na najvećoj svjetskoj izdavačkoj platformi, Amazon.com, osvanuo je podatak da se na visokom trećem mjestu najprodavanijih knjiga u kategoriji dvojezičnih dječjih knjiga nalazi knjiga “Što je škola? / What is a school?”, za koju je tekst napisao renomirani britanski autor Michael Ross, s engleskog na hrvatski tekst je prevela učiteljica engleskog jezika Martina Tomorad, dok je hrvatski prijevod lektorirala učiteljica hrvatskog jezika Željka Meštrović – Kruhak. Magdalena Ađić, Martina Tomorad i Željka Meštrović – Kruhak su učiteljice u OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički, a u nastanku knjige sudjelovali su i učenici, članovi Čitalačkog kluba na engleskom jeziku: Jelena Puljek, Karlo Meštrović, Lana Posavec, Nika Tretinjak, Leona Vidiček, Petra Groš, Lana Presečki i Sabina Čehulić.

Četvrta u seriji

No, ipak vrijedi izdvojiti učiteljicu Magdalenu Ađić, koja je maštovitim ilustracijama zaintrigirala sve čitatelje. Magdaleni je ovo već četvrta knjiga u seriji, te čak trideseta u dosadašnjoj intenzivnoj i izuzetno uspješnoj karijeri ilustratorice dječjih knjiga. Za svoj je rad primila već dvije svjetski priznate nagrade za najbolji dizajn naslovnice knjige, jedna za audio – knjigu 2019. godine, koja je dodijeljena u Texasu, a druga za knjigu u fizičkom izdanju, 2018. godine, koja je dodijeljena u Velikoj Britaniji.
Nakon digitalnog, slijedi i tiskano izdanje, a u planu je da autor knjige, spomenuti književnik Michael Ross, tijekom rujna posjeti Hrvatsku te se susretne sa svojim suradnicima “na daljinu” iz OŠ Brestovec Orehovički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba