Bravo za sedmašicu iz PŠ Novi Golubovec!

Hana Grabar osvojila drugu nagradu na Međunarodnom likovnom natječaju, u konkurenciji učenika iz 16 zemalja

Objavljeno: 06.07.2020. JJ

Hana Grabar, učenica sedmog razreda Područne škole Novi Golubovec, koja pripada matičnoj Osnovnoj školi “Ljudevit Gaj“ Mihovljan, osvojila je drugu nagradu na Međunarodnom likovno – literarnom natječaju Iserlohn-Essen – Orašje – Bjelovar- Zagreb 2020., u kategoriji likovnih radova za učenike od petog do dvanaestog razreda u zemljama Europske unije i ostalim zemljama europskog područja.

16 zemalja

Natječaj je organiziran za učenike osnovnih škola u Hrvatskoj i Hrvate u iseljeništvu, a ovogodišnja tema bila je “Jezik: riječ, maska, ljubav, štit i mač, umjetnost“. Hana je drugo mjesto osvojila pod mentorstvom stručne suradnice, školske knjižničarke Valerije Debeljak. Proglašenje najboljih radova i otvorenje izložbe održano je u Gradskoj galeriji u Iserlohnu u Njemačkoj 27. lipnja, a izložbe nagrađenih radova održat će se krajem godine u galerijama u Bosni i Hercegovini te u Hrvatskoj.
U natječaju su u kategoriji likovnih radova za učenike od petog do osmog razreda u Hrvatskoj te do dvanaestog razreda u zemljama Europske unije i u zemljama europskog područja, sudjelovali učenici iz 16 zemalja. Stručno povjerenstvo činili su Cornelija-Cofi Merkl, urednica u IKZ, Reiner Danne, ravnatelj gradske galerije Iserlohn iz Njemačke i Reinhard Veit, ravnatelj umjetničke škole Iserlohn.

Hrvati izvan RH

Natječaj je  održan pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a u suradnji internetskog portala Hrvatski glas Berlin, Matice hrvatske za Ruhrsko područje, Osnovne škole Orašje i Ogranka Hrvatskog književno – pedagoškog zbora Bjelovar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba