VESELO, VESELO SENIORI: GDCK-u Pregrada odobreno 1,4 milijuna kuna za hvalevrijedan projekt

RADIONICE, IZLETI, KULTURNA DOGAĐANJA: Nizom aktivnosti radit će se na socijalnom uključivanju starijih osoba sa sela

Objavljeno: 05.07.2020. JJ

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1“ donijelo je Odluku o financiranju projekta Gradskog društva Crvenog križa Pregrada “Veselo, veselo, seniori: Socijalno uključivanje starijih osoba sa sela kroz učinkovite socijalne usluge“.

Maksimalni iznos

Riječ je o projektu prijavljenom na komponentu poziva koja se tiče aktivnosti usmjerenih na starije osobe, osobe oboljele od Alzheimerove demencije ili drugih demencija, članove njihovih obitelji te stručnjake koji rade s pripadnicima ciljnih skupina. GDCK-u Pregrada odobren je maksimalni iznos prihvatljivih troškova koji iznosi 1.419.010,26 kuna, bez stope vlastitog sufinanciranja. Projektom se unaprjeđuje socijalna uključenost starijih osoba, pružanjem učinkovitih i kvalitetnih socijalnih usluga u ruralnom području. U sklopu projekta predviđene su radionice, izleti, kulturna događanja, ali i usluga prijevoza, čime će se proširiti dostupnost socijalnih usluga za starije osobe u zajednici i njihova kvaliteta. Aktivnostima pružanja podrške članovima obitelji koji skrbe o starijim osobama, kroz sastanke i edukativne radionice, doprinijet će se kvalitetnijem i dugotrajnijem životu starijih osoba u vlastitom domu. Ujedno će se raditi na jačanju osjetljivosti zajednice, posebno djece, mladih i donositelja odluka, za potrebe i doprinos starijih osoba što će doprinijeti održivosti provedbe socijalnih usluga za starije u lokalnoj zajednici. Uz to, radit će se na osnaživanju kapaciteta stručnjaka koji rade sa starijim osobama i postaviti standardi za rad sa starijim osobama koji će olakšavati uvođenje i kapacitiranje novih osoba, a dodatno će se stvoriti baza educiranih volontera za rad sa starijim osobama.

Partneri projekta

Kroz sve ove aktivnosti starijim osobama na području Pregrade, Desinića i Huma na Sutli unaprijedit će se kvaliteta života i socijalna uključenost.
Partneri na projektu su Lokalna akcijska grupa “Zagorje – Sutla”, Mreža udruga Zagor, Grad Pregrada, Općina Desinić i Općina Hum na Sutli.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba