VELIKA VATROGASNA VJEŽBA "MARIJA BISTRICA 2020.":

Gorio auto salon uz benzinsku postaju, jedan zaposlenik se zbog dima onesvijestio – 30 vatrogasaca uspješno odradilo zadatak

Objavljeno: 05.07.2020. zagorjeinternational

U organizaciji VZO-a Marija Bistrica u subotu je održana javna pokazna vatrogasna vježba ”Marija Bistrica 2020.”. Vježbu je osmislio zapovjednik VZO-a Marija Bistrica Velimir Babić, a uz sva četiri društva bistričke zajednice (Marija Bistrica, Selnica, Laz i Tugonica-Podgrađe), sudjelovali su i članovi ZJVP Zabok- ispostava Marija Bistrica, piše RMB.

Vježba je izvođena pod pretpostavkom požara u auto salonu na bistričkoj obilaznici. Pretpostavka je bila da je u automehaničarskoj radionici, prilikom rada sa električnom brusilicom, došlo do iskrenja uslijed kojega se zapalila bačva u koju se odlažu stari filtri goriva i filtri ulja. Došlo je do trenutne pojave visoke buktinje koja zahvaća nadstrešnicu prekrivenu plastičnom ceradom. Požar se vrlo brzo počinje širiti na kat izložbeno prodajnog salona te zahvaća njegovo krovište. Dva zaposlenika iz automehaničarske radionice uspijevaju se sami evakuirati iz područja, no u skladištu guma nalazi se još jedan zaposlenik koji se zbog pojave dima onesvijestio te ga je potrebno hitno evakuirati. Uz sam objekt koji je zahvaćen požarom nalazi se benzinska postaja, te postoji velika opasnost od širenja požara i zapaljenja velikih količina goriva. U blizini objekta ne postoji infrastruktura hidrantske mreže, pa je voda transportirana iz nešto veće udaljenosti. Sudjelovalo je 30 vatrogasaca s ukupno osam vozila. Na kraju vježbe zapovjednik VZO Marija Bistrica Velimir Babić, predao je prijavak načelniku Općine Marija Bistrica Josipu Miličkom, koji je čestitao na pokazanoj vježbi i još jednom zahvalio vatrogascima na spremnosti, koji pokazuju u svakodnevnim zadatcima. Čestitkama i zahvalama se pridružio i predsjednik VZO-a Marija Bistrica i Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba