Svi radovi trebali bi završiti do kraja listopada

U Bednji započela gotovo milijun i pol kuna vrijedna modernizacija nerazvrstanih cesta

Objavljeno: 04.07.2020. JJ

U općina Bednja započeli su radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta za 2020. godinu. U sklopu ovogodišnjeg programa, u grupi I (1. faza) asfaltirat će se ceste u Mjesnom odboru Cvetlin (crkva – Majski, Smiljani), zatim u Mjesnom odboru Bednja (Flegari – Oreški, Sitari, Brezovnjak 1) te u Mjesnom odboru Vrbno (Forjani).
U grupi II asfaltirat će se dionice (faza 2) u Mjesnom odboru Rinkovec (Benkovec, Dubovečaki), u Mjesnom odboru Bednja (Mali Gorenec-spoj, Kušenići – Križišće), u Mjesnom odboru Jamno (Mužni-Pleški) te u Mjesnom odboru Vrbno (Kužnari-Briški).
U grupi III slijedi modernizacija cesta (3. faza) u Mjesnom odboru Cvetlin (kod crkve), u Mjesnom odboru Bednja (Gorenec) i Mjesnom odboru Rinkovec (Dretari – Zbodulji).

– Ukupno ćemo u program asfaltiranja uložiti 1,49 milijuna kuna. Od toga 800.000 kuna stiže iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice te iz Programa potpore brdsko – planinskim područjima, a stigla nam je i potpora Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja od 156.000 kuna. Ostatak ćemo osigurati iz proračuna Općine Bednja – izjavio je povodom početka radova načelnik Damir Poljak.
Temeljem provedenog postupka javne nabave, Općina Bednja je radove dodijelila PZC-u Varaždin, a modernizacija svih navedenih pravaca treba završiti do kraja listopada ove godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba