Svečana podjela svjedodžbi u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok

Pavel Novak najbolji maturant glazbenog odjeljenja, Doris Tkalčević učenica generacije

Objavljeno: 04.07.2020. JJ

U Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok u petak je održana svečana podjela svjedodžbi, koje je učenicima uručio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.  

– Imam ogromno povjerenje u mlade ljude. Gledam ih kako su puni znanja i puno širih pogleda nego što je to bila moja generacija, koja je odrasla u sasvim drugim okolnostima. Činjenica jest da svijet nikad nije bio manji i nikad nije bilo veće mogućnosti da dođete do određenog cilja.  Ako ste radoznali i imate volju za učenje, onda stvarno ne postoje ni granice ni ciljevi koje ne možete doseći. Iskoristite tu šansu – rekao je župan Kolar.

Dvije tisuće kuna

Župan je uručio bon od dvije tisuće kuna Pavelu Novaku, učeniku ŠUDIGO-a koji je sve razrede školovanja za glazbenog klavirista završio prosjekom 5,0 te je bio najbolji maturant glazbenog odjeljenja ŠUDIGO-a. Naime, KZŽ će i ove godine novčano nagraditi učenike koji su sve razrede svog srednjoškolskog školovanja završili prosjekom 5,0.
Na svečanosti su učenicima uručene i završne svjedodžbe, svjedodžbe 4. razreda, europass te podijeljene pohvalnice i nagrade učenicima koji su postigli zapažene rezultate tijekom srednjoškolskog obrazovanja.
Sva četiri razreda s odličnim uspjehom završilo je 12 učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, a učenicom generacije proglašena je Doris Tkalčević, koja je završila dva zanimanja – srednju glazbenu školu i smjer medijski tehničar , a kroz cijelo je školovanje promovirala svoju školu i svoja zanimanja.

Tužna i sretna

– Veoma sam tužna što se moram oprostiti sa svojim kolegama i profesorima, ali istovremeno i sretna što sam došla do ovoga. Veselim se novim životnim iskustvima – rekla je Doris, koja namjerava upisati Glazbenu akademiju u Zagrebu, smjer instrumentalist violinist.
Okupljene su pozdravili ravnateljica ŠUDIGO-a Božica Šarić, predsjednica Školskog odbora ŠUDIGO-a Sonja Borovčak i predstavnik roditelja Hrvoje Domitrović.
Župan Kolar je učenicima poručio i da se, čak i ako imaju želju otići izvan Hrvatske, kasnije vrate te svoja stečena znanja i vještine prenesu u svojoj domovini na buduće generacije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba