Župan Kolar obišao radove na izgradnji dječjeg vrtića u Svetom Križu Začretju, u koji će ove jeseni ući prvi polaznici

“U prvoj fazi moći ćemo zbrinuti do 90 djece, a predviđene su tri odgojno – obrazovne jedinice i polivalentna dvorana”

Objavljeno: 03.07.2020. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar posjetio je u petak Sveti Križ Začretje, gdje je u tijeku izgradnja dječjeg vrtića. Načelnik Marko Kos rekao je da radovi započeti u prosincu polako idu kraju.

– Veliko je ovo gradilište i veselimo se što radovi polako idu kraju, a u jesen će u vrtić ući djeca. Kao što znamo, djeca najmlađe dobi zbrinjavala su se unutar ustanove u sklopu naše Osnovne škole, koja je postala pretijesna te smo se zbog povećanog broja djece odlučili na ovu investiciju. Ona je realizirana u okviru mjere 7.4.1, kroz koju smo dobili subvenciju od 7,4 milijuna kuna, dok je ostatak do iznosa od 14 milijuna kuna, koliko košta ova zgrada, osigurala Općina Sveti Križ Začretje – kazao je načelnik.
Otkriva da je projekt vrtića zamišljen u dvije faze. U prvoj fazi su tri odgojno – obrazovne jedinice i polivalentna dvorana, koja može zbrinuti još dvije jedinice djece.

Aneks škole

– U drugoj fazi predviđene su još dvije plus dvije jedinice, koje počinjemo raditi na jesen, najkasnije na proljeće. U prvoj fazi se, dakle, previđa zbrinuti 80-90 djece. Inače, ova zgrada u startu je dizajnirana za dvije faze jer smo vidjeli koliko imamo naše djece zbrinute u dječjim vrtićima iz susjednih općina i gradova ili u našem starom vrtiću, a prema predviđanjima i statistici novorođene djece, trebat će krenuti i u tu sljedeću fazu, što nas jako veseli – kaže Kos.
Objašnjava kako su za aneks škole, koji je dosad bio predviđen za odgoj najmlađe djece, sada u pregovorima sa školom kako ga najbolje iskoristiti – hoće li se uvesti nastava u samo jednoj smjeni, ili će se taj prostor iskoristiti za nešto drugo, opet vezano uz djecu.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar rekao je da se oduvijek jasno vidjelo kakvu načelnik ima viziju izgradnje općine Sveti Križ Začretje.

– Prije sedam godina kad sam preuzeo odgovornost za upravljanje županijom, obišao sam sve općine i gradove da upoznam osobno sve novoizabrane načelnike i gradonačelnike. U Sveti Križ Začretje sam došao među zadnjima od općina i gradova, a načelnik Kos je imao pripremljenih 40-ak projekata. Jedan od većih projekata je bila izgradnja novog dječjeg vrtića i izuzetno mi je drago što se danas nalazimo na gradilištu u visokoj fazi radova, sjajne arhitekture i idejnih te izvedbenih rješenja. Siguran sam da će ovo biti prekrasan poklon djeci Sveti Križa Začretja i njihovim roditeljima. Ovdje je pripremljen još jedan krak za moguću dogradnju, a s obzirom na gospodarski rast Svetog Križa Začretja, jednu od jačih industrijskih zona u županiji i šire te broj ljudi koji useljava u općinu, vjerujem da ćemo već sljedeće godine svjedočiti dogradnji ovog drugog aneksa – rekao je župan.

Domaći izvođač

Župan Kolar tvrdi da povlačenje sredstava iz Europskih fondova, domaća komponenta, domaći projektant i izvođači radova te odličan Konzervatorski ured su sve ono što oni žele da bude obrazac za čitavu Hrvatsku, a upravo to imaju prilike vidjeti u Svetom Križu Začretju.
U obilasku je bio i zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek.

– Općina Sveti Križ Začretje je dugo čekala vrtić i, evo, kad imate pravu ekipu, pravi tim, onda možete i očekivati rezultate – rekao je Ferek – Jambrek. (ab, lb, rc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba