SAN POSTAJE STVARNOST: U općini Mače svečano obilježen početak radova na izgradnji dječjeg vrtića

UMJESTO KAMENA TEMELJCA – MALI KOVČEG: “Tu su sadržane sve uspomene i priče iz Mača koje želimo ostaviti budućim generacijama”

Objavljeno: 02.07.2020. zagorjeinternational

U općini Mače prigodnom je svečanošću obilježen početak radova na izgradnji dječjeg vrtića.

– Zbog čitave epidemiološke situacije, početak radova na izgradnji našeg dječjeg vrtića obilježili smo nešto skromnije te smo se okupili u najužem krugu uzvanika. Položili smo simbolični kamen temeljac, točnije, jedan mali kovčeg naših uspomena i priča iz Mača koje ostavljamo budućim generacijama, zbog kojih se vrtić i gradi. Nekakva emotivna strana priče izgradnje ovog vrtića je već puno puta ispričana. To je bilo jedno veliko htijenje, koje je nekoć bilo samo san. Trebalo je donijeti puno odluka da bi to sve s današnjim danom postalo stvarnost – rekla je načelnica Mladenka Mikulec, otkrivši da se radi o investiciji vrijednoj gotovo deset milijuna kuna, s time da je iz EU fondova osigurano 7.090.000 kuna. Vrtić će moći primiti 50-ero djece, a predviđena je i izgradnja prostorije za Društvo Naša djeca. Projekt obuhvaća i izgradnju pristupne ceste te parkirališta. Rok izgradnje vrtića je 14 mjeseci, a radove izvodi MDK Građevinar.
Na svečanosti je bio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

– Čestitka svim stanovnicima Mača, načelnici Mladenki Mikulec sa zamjenikom, predsjedniku Općinskog vijeća, vijećnicima, koji su se odlučili na ovaj korak, na izgradnju dječjeg vrtića. Znam da se o tome dugo vremena razmišljalo, na neki način to je bio i san ljudi, kako rano ujutro ne bi morali dizati djecu i voziti ih po drugim općinama i gradovima na čuvanje. Ovo je sigurno jedan od datuma koji će ostati zapisan u povijesti ove općine. Svako ulaganje u mlade i djecu je najbolje moguće ulaganje, pa i nama roditeljima se puno jednostavnije posvetiti svom poslu ako znamo da su djeca smještena u novom vrtiću, u sjajnim uvjetima, sa sjajnim tetama. Što se tiče lokacije, ona je izvanredna, u samom centru mjesta, a opet u prirodi i dovoljno je prostora za lijepo dječje igralište. Također, nema nikakve prometnice blizu da bi se stvarala buka ili da bude opasnosti za najmlađe Mačance. Bit će to jedna prekrasna građevina i još jednom čestitke, ovo je samo dokaz koliko je bitan ulazak Hrvatske u EU. Bez više od sedam milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova, bilo bi gotovo nemoguće napraviti jednu takvu investiciju u tako maloj općini – zaključio je župan Kolar.

Na svečanosti su se prisutnima obratili i predsjednik zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić i predsjednik mačanskog Općinskog vijeća Mladen Sedak Benčić. (ab, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter