Načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić ugovorio početak i dinamiku radova na izgradnji sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda Aglomeracije

“Riješit ćemo pitanje fekalne odvodnje na području općine, kao i cjelokupnu odvodnju uz državne ceste D-24 i D-29”

Objavljeno: 02.07.2020. AB

Načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić ugovorio je u četvrtak na završnom sastanku početak i dinamiku radova na izgradnji sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda Aglomeracije. Investitor je Zagorski vodovod d.o.o. Zabok, a glavni izvođač radova poduzeća CGP d.d. Novo Mesto, Riko d.o.o. Ljubljana i Niskogradnja Hren d.o.o. Donja Stubica.

Krapinska ulica

– Ukupna investicija u izgradnju kolektora Faze I i Faze II Aglomeracije na području općine Zlatar Bistrica iznosi oko 18 milijuna kuna. Izgradnjom 11.100 metara sekundarne odvodnje riješit će se pitanje fekalne odvodnje na području općine. Osim sekundarne unutarnje mreže pripadajućih naselja, također će biti riješena i cjelokupna odvodnja uz državne ceste D-24, u smjeru Lovrečana i Lipovca te D-29 prema Zlataru. U sklopu izgradnje sustava odvodnje, izvršit će se rekonstrukcija i izgradnja u punom profilu Krapinske ulice, s pješačkom stazom. S obzirom na to da će se u dijelovima naselja infrastruktura odvodnje polagati kroz lokalne prometnice, obveza je izvođača radova da po završetku cjelokupne faze izgradnje izvrši presvlačenje u cjelokupnoj dužini i širini prometnice novim asfaltnim slojem – otkrio nam je načelnik Miholić.

Do 2022.

Početak radova ugovoren je za jesen ove godine, a završetak 2022. godine. Sredstva su osigurana u 100-postotnom iznosu, i to iz projekata EU-a, uz sufinanciranje iz državnog proračuna, Hrvatskih voda i Zagorskog vodovoda Zabok.

– Ovom investicijom Općina Zlatar Bistrica postat će ujesen ove godine veliko gradilište, a ukupan investicijski ciklus trenutno ugovoren i angažiran na području općine Zlatar Bistrica će premašiti iznos od 60 milijuna kuna ulaganja u cjelokupnu infrastrukturu – zaključio je načelnik Miholić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba