Restart koalicija na sajmu u Krapini

“Lista broj 17 jedina je snaga sjevera koja može realizirati sve ključne kapitalne projekte u sljedećem razdoblju”

Objavljeno: 02.07.2020. zagorjeinternational

Kandidati SDP-a na listi Restart koalicije u III. izbornoj jedinici posjetili su u četvrtak sajam u Krapini, gdje su se družili s građanima predstavljajući im pet prioriteta njihova programa.

– Oporavak i ponovni rast gospodarstva, rast zaposlenosti, povećanje minimalne plaće na 4000 kuna te neoporezivi dio na 5000 kuna, beskompromisna borba protiv korupcije i klijentelizma na svima razinama vlasti te sveobuhvatna digitalna transformacija sustava s osobitim naglaskom na transparentnost državnog i javnog sektora, što znači da u današnje digitalno vrijeme moraju putovati informacije, a ne ljudi. Četvrti prioritet je reforma državne i lokalne samouprave uključujući teritorijalni preustroj i smanjenje broja jedinica lokalne samouprave, što znači da bi jedinice lokalne samouprave trebale biti posložene prema stvarnim potrebama ljudi na terenu. I zadnji naš prioritet je reforma zdravstvenog sustava, s ciljem saniranja dugova, smanjenja listi čekanja i jačanje primarne zdravstvene zaštite – rekao je Željko Kolar, prvi na listi koalicije u III. izbornoj jedinici i krapinsko – zagorski župan.

Bolje obrazovanje

– Izbor je vrlo jednostavan. Ili ćemo glasati za HDZ-ovu sigurnost, gdje se presuda u pravosuđu čeka dvadeset godina, a oni koji trebaju biti u zatvoru šeću po BIH. Biramo između duga u zdravstvu od 9,5 milijardi kuna i liste čekanja ili biramo za novi početak, novi “restart”, s ljudima koji će svojim znanjem, iskustvom i programima stvoriti preduvjete za izlazak iz ove krize – istaknuo je Kolar te dodao da poziva sve Zagorke i Zagorce, Međimurke i Međimurce, Varaždinke i Varaždince da izađu na izbore i da podrže listu broj 17 jer je to jedina lista koja je snaga sjevera i koja može realizirati sve ključne kapitalne projekte u sljedećem razdoblju.
Potpredsjednik Gradskog vijeća Krapine Željko Pavić poručio je građanima da, ako žele brzi internet, informatizaciju i digitalizaciju Hrvatske, bolje obrazovanje u skladu sa svjetskim trendovima, vezu između gospodarstva i obrazovanja, izađu na izbore i glasaju za Restart koaliciju, listu broj 17.


Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek istaknula je kako je građanima jasno da trebamo živjeti u transparentnoj Hrvatskoj, bez korupcije i kriminala, jer se jedino tako Hrvatska može ponovo okrenuti budućnosti, da mladi ostaju ovdje, a ne da odlaze van raditi.

Istočni dio

– Ne volim dijeliti Krapinsko – zagorsku županiju na istok i zapad, međutim, u istočnom dijelu nismo imali saborskog zastupnika ili zastupnicu, zadnji put 90-ih godina. Mislim da je ovo prilika jer želimo ravnomjeran razvoj cijelog Zagorja i da ga netko direktno zastupa u Hrvatskom saboru – rekla je Auguštan – Pentek.
Potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić pozvao je građane da izađu na izbore i glasaju za listu broj 17.

– Željeznica, nastavak izgradnje cesta, to je ono što vam lista broj 17, lista SDP-a i partnera, nudi i garantira za naše Međimurje, naš Varaždin i naše Zagorje. Zato vas sve pozivam da u nedjelju izađete na izbore i da glasate za listu broj 17. Ako smatrate da sam u proteklom periodu ja dobro radio, na toj listi zaokružite i broj 14 – poručio je Hajdaš Dončić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba