Stranka rada i solidarnosti – BM 365

LUKA GRABUŠIĆ: U obiteljima s troje ili više djece, jedan od roditelja mora imati minimalnu naknadu 5000 kuna. Zvuči futuristički, ali u Zagrebu je već tako. Preslikat ćemo to na cijelu RH

Objavljeno: 01.07.2020. zagorjeinternational

Naša lista za treću izbornu jedinicu formirana je od renomiranih stručnih osoba, umjetnika i mladih ljudi – naglasio je Luka Grabušić, nositelj liste Stranke rada i solidarnosti – BM 365 u trećoj izbornoj jedinici, u Krapini prilikom predstavljanja programa stranke i kandidata, od kojih je čak 11 Zagoraca.

Uz Grabušića, na listi su Ivica Pepelko, Ladislav Prežigalo, Tihana Đurašin, Mladen Galin, Alen Peer, Ivan Štefek, Sandra Belinić, Željka Kramarić, Mirjana Palčec, Sabina Drempetić, Mario Škrnjug, Nedjeljka Habazin i Tomislav Končevski. Grabušić je za kandidate istaknuo da su to osobe koje su u svojim sredinama pokazale znanje i iskustvo te se uvijek aktivno sudjelovale u svojim zajednicama i tako pospješivale svoje gradove i općine, a potom se dotaknuo programa.

Besplatni udžbenici za sve

– Mnogi sebi pripisuju zasluge za besplatne udžbenike koje su od prošle školske godine imali priliku dobiti svi osnovnoškolci, no jedino je Klub zastupnika stranke 365 – Stranke rada i solidarnosti bio zaslužan za to. Isto tako, omogućili smo i besplatno studiranje u Krapinsko – zagorskoj županiji, na Veleučilištu u Krapini. I dalje se zalažemo za to da udžbenici budu besplatni za sve u osnovnoj, ali i srednjoj školi, inzistirat ćemo da minimalna plaća bude 6250 kuna, a mirovine da budu veće za 400 kuna. Želimo popraviti demografsku sliku Hrvatske kroz program “Roditelji odgajatelji”. U svakoj obitelji s troje ili više djece, jedan od roditelja mora imati minimalnu naknadu od 5000 kuna i to sve do 15. godine najmlađeg djeteta. Možda to zvuči pomalo futuristički, no to je stvar koju Zagrepčani imaju cijelo vrijeme, a mi ćemo se zalagati da se to preslika na cijelu Hrvatsku – rekao je nositelj liste Stranke rada i solidarnosti.

Negativan test na opijate

Grabušić je naveo da će se zalagati i za promjenu izbornog zakona – da se smanji izborni prag na tri posto te da se 50 posto zastupnika bira po imenu i prezimenu jer takav način biranja je, tvrdi, jedino što može osigurati pošteniju i učinkovitiju politiku, za razliku od sada, “kada je najviše prisutna stranačka podobnost”.

– Osobno se zalažem da svi kandidati koji izlaze na kandidacijske liste za Sabor, uz potvrdu o nekažnjavanju koju prilažu, prilože i test na opijate i droge koji mora biti negativan. Smatram da svi koji su predstavnici u Hrvatskom saboru i ako koriste neke opijate i nedopuštena sredstva, ne mogu zastupati hrvatske građane – objašnjava.
Grabušić je obećao da ako narod u nedjelju glasa za njih i zaokruži listu broj 6, nikada neće odustati od provedbe svojih projekata desetak osnovnih stvari za koje će se zalagati te da će koalirati samo s onima koji to mogu garantirati.

– Očekujemo jedan siguran mandat, ali nadamo se da ćemo uspjeti osvojiti i drugi granični mandat te tako pridonijeti broju od pet mandata, koliko Stranka rada i solidarnosti ukupno očekuje u sljedećem sazivu Sabora – zaključio je Grabušić. (Lovro Belošević)

O KANDIDATIMA PLATFORME “SRCEM ZA ZAGORJE”

“Postupak isključenja Marije Puh i Anđelka Topolovca iz stranke je u tijeku, to je na Sudu časti”

Na upit novinara jesu li članovi platforme “Srcem za Zagorje”, Anđelko Topolovec i Marija Puh , još uvijek članovi njihove stranke, Luka Grabušić, nositelj liste Stranke rada i solidarnosti u III. Izbornoj jedinici, rekao je da im se zahvaljuje na svemu što su do sada odradili u stranci.

– Ali naglašavam da su oni odlučili odabrati drugačiji put od onog kojim smo mi krenuli, pa su se tako našli na listi druge stranke. Stoga je postupak njihova isključenja iz stranke u tijeku, to je na Sudu časti, a onda će se donijeti odluka o njihovom razrješenju – zaključio je Grabušić.

Podsjetimo,  Marija Puh i Anđelko Topolovec pridružili su se listi Reformista kao nezavisni kandidati u sklopu svoje platforme “Srcem za Zagorje”. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba