Osmogodišnjak boluje od leukemije

AKCIJA ZA ROBERTA: U Jakovlju 56 potencijalnih darivatelja matičnih stanica

Objavljeno: 01.07.2020. admin

– Dragi naši, na akciji održanoj u utorak, 30. lipnja u Jakovlju, Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 56 novih potencijalnih darivatelja – rekli su u Zakladi Ana Rukavina.

Dodaju da su akciju upisa u Hrvatski registar održali u suradnji s UŽOJ “Dora” potaknuti potrebom za pronalaskom podudarnog darivatelja koštane srži osmogodišnjem dječaku Robertu s područja općine Jakovlje, ali i za sve ostale oboljele osobe u potrazi za podudarnim darivateljem.

– Hvala svima potencijalnim darivateljima koji su se jučer odazvali akciji kako bi pomogli malenom Robertu, ali i svima ostalima. Hvala gospođi Kristini koja nam je pomogla pri uzimanju uzoraka i velika hvala Udruzi žena općine Jakovlje „Dora“ s kojom smo održali drugu po redu zajedničku akciju (prvu zajedničku akciju održali smo početkom 2018. godine kada su se 54 potencijalna darivatelja pridružila Hrvatskom registru). Također, hvala svima od srca što su se pridržavali mjera zaštite od koronavirusa – kažu u Zakladi Ana Rukavina. Zaključuju kako malenom Robertu od srca žele što brži oporavak. (af)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter