Kandidati HDZ-a su na sajmu u Zlataru predstavljali predizborni program

TUŠEK: Žao mi je što projekt revitalizacije pruge Zabok – Varaždin nije ušao strategiju razvoja prometa KZŽ. Mi ćemo to promijeniti

Objavljeno: 30.06.2020. zagorjeinternational

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a KZŽ i prvi na listi stranke u trećoj izbornoj jedinici Žarko Tušek, posjetio je u utorak sajam u Zlataru te je, u društvu načelnice Lobora Ljubice Jembrih, građanima predstavio program HDZ- uoči nadolazećih parlamentarnih izbora.

– Vidimo da su ljudi svjesni zašto birati Vladu Andreja Plenkovića, svjesni su svih onih kapitalnih projekata i investicija te jednog partnerstva lokalne zajednice i državne razine koje smo zajedno gradili. Govorimo o brojci od tri milijarde kuna za projekte koji život znače svakoj našoj općini i gradu – rekao je Tušek.

Dinamika razvoja

Naglasio je kako je Hrvatska demokratska zajednica jedina stranka koja je na području treće izborne jedinice izašla s kompletnim programom nastavljenim na odluke Vlade RH sa sjednica u Krapini, Varaždinu i Čakovcu, a koje generiraju dinamiku razvoja u godinama koje su ispred nas.

– Upravo je projekt revitalizacije pruge od Zaboka prema Varaždinu jedan od kapitalnih projekata na kojem mi inzistiramo. Nažalost, taj projekt nije ušao u strategiju razvoja prometa Krapinsko-zagorske županije i mi ćemo to promijeniti. Ovdje na istoku županije treba dodatno naglasiti koliko je važno da brza cesta 2022. godine dođe do Marije Bistrice, da se nastavi razvoj kraka prema Brezničkom Humu, da se cesta iz Konjščine prema Kominu opet obnovi. To su neke od kapitalnih investicija koje u našem programu jamčimo za razvoj Krapinsko – zagorske županije – istaknuo je Tušek.

Fiskalno izravnanje

Načelnica Općine Lobor  Ljubica Jembrih kazala je kako nema ni jedne općine i grada gdje nema velikog gradilišta i gdje se ne grade kapitalni infrastrukturni projekti.

– U mandatu ove Vlade svaka je općina dobila fiskalno izravnanje, povećali su se direktni proračuni da možemo zadovoljiti potrebe naših mještana i na taj način olakšati život na našem području. Prema potrebama mještana, prijavljenim projektima i prema prioritetima, ravnomjerno se ulagalo u svaki dio našeg prekrasnog Hrvatskog zagorja i nije se radila razlika od općine do općine, gledajući gdje je koja politička stranka na vlasti – poručila je Jembrih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba