Na proslavi Dana općine Petrovsko, načelnik Ivan Šanjug objavio dobre vijesti:

“Vjerujem da ćemo krajem godine raspisati natječaj i započeti s prvom fazom projekta izgradnje sportske dvorane”

Objavljeno: 29.06.2020. zagorjeinternational

Uz blagdan sv. Petra i Pavla, Petrovsko slavi Dan općine i župe, a tim povodom u Vatrogasnom je domu održana svečana sjednica Općinskog vijeća.
Načelnik Petrovskog Ivan Šanjug tom je prilikom spomenuo kako mu je jedna od najvećih želja izgradnja sportske dvorane na području njegove općine.

– Građevinska dozvola je iz 2010. godine i mi kao Općina smo puno stvari podredili izgradnji naše sportske dvorane. Kredite iz prijašnjih vremena smo vratili prije tri godine i ne zadužujemo se kreditno kako bi bismo bili kreditno sposobni, kako bismo bili pouzdan partner. Čekamo priliku i pokrenuti su razgovori u zadnje vrijeme te vjerujem da ćemo krajem godine raspisati natječaj i započeti s prvom fazom – rekao je Šanjug.
Načelnik ističe da je njegov prijedlog županu bio da Općina uloži milijun i pol, a Županija dva milijuna, što bi bilo dovoljno za prvu fazu, tj. da “stave dvoranu pod krov”, a dotaknuo se i problema klizišta na području općine.

Problem klizišta

– Kontinuirano nam se iz godine u godinu pojavljuju nova klizišta, ali sanirali smo ih dobrim dijelom. Radovi na nekima su sad u tijeku. Ove godine ćemo graditi drugu fazu u naselju Gredenec, a završili smo s radovima u naselju Podgaj Petrovski. To je sve zajedno nešto manje od milijun i pol kuna, no sredstva Hrvatskih voda nam puno pomažu i dovode u situaciju da možemo sanirati navedena klizišta – rekao je načelnik, spomenuvši i Društveni dom, koji je dotrajao.

– Zbog neriješenih vlasničkih odnosa, nismo bili u situaciji da ga saniramo na pravi način, a prvenstveno mislim na dotrajalo krovište. Spremni smo i dio dokupiti kako bi to uglavnom bilo većinski, tj. društveno, kako bismo onda mogli pristupiti sanaciji – izjavio je Šenjug, koji je svojim mještanima zaželio sretan Dan župe i općine i obećao im da će napraviti sve u svojoj moći da realizira sve najavljene projekte i stvori im još bolje uvjete za život.
Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović istaknuo je da mu je veliko zadovoljstvo biti u Petrovskom, koje ne naziva susjednom općinom, već domaćim terenom, pošto je i sam “na pol” Petrovčan i često je kao dječak provodio praznike ondje kod svoje bake.

– Prepoznajem sve što je dobro napravljeno u vezi komunalne, tj. cestovne infrastrukture. Moja želja za Dan općine jest da se riješi posljednje pitanje koja je ostalo otvoreno – da se napokon izgradi sportska dvorana, da Petrovsko ne bude jedina općina u županiji koja nema sportsku dvoranu. Općina je pripremila svu dokumentaciju i nadam se da će i taj projekt uz pomoć Vlade RH biti realiziran – rekao je gradonačelnik Gregurović.

Važnost općine

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar otkrio je da su prije tri tjedna na zajedničkoj sjednici Školskog odbora i Vijeća roditelja, zajedno s načelnikom općine dogovorili da će revidirati projektnu dokumentaciju jer imaju gotovu građevinsku dozvolu i da žele obaviti sastanak s projektantom te dogovoriti taj dio posla.

– Bez obzira na mogućnost sufinanciranja u novoj financijskoj omotnici europskih fondova i modela koji treba dogovarati s novom Vladom, mi ćemo vlastitim sredstvima ići u izgradnju sportske dvorane, s obzirom na to da se radi o manjoj sportskoj dvorani, jednodijelnoj, no vrlo dobro opremljenoj, koja će zadovoljiti sve potrebe djece koja idu u školu, a i sportskih udruga koje će je koristiti. Vjerujem da će svi biti zadovoljni – rekao je župan.
Predsjednika zagorskog HDZ-a Žarka Tušeka veseli napredak Petrovskog koje, kako je rekao, dokazuje da i male jedinice lokalne samouprave imaju svoju važnost.

– Poreznom reformom gotovo smo jedanput povećali izvorni prihod Općine Petrovsko. Želim poručiti da će se vrlo bitan projekt izgradnje sportske dvorane ubrzo ispuniti jer je ovaj mali upravni ured u općini vrlo marljiv – rekao je Tušek.
U sklopu svečane sjednice dodijeljena su i općinska priznanja, pa je tako Plaketu općine Petrovsko dobio Puhački orkestar Petrovsko “Špoljari”, za stogodišnjicu te aktivan rad i obogaćivanje kulturnog života i promociju općine diljem Hrvatske i šire, dok su zahvalnice općine za plemenitost i humanost u višegodišnjem dobrovoljnom darivanju krvi dodijeljene Janku Poslončecu, Mariju Rumbaku, Draganu Vučilovskom, Danici Živičnjak i Franji Živičnjaku. (Lovro Belošević)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba