ZAGORSKI KANDIDATI S LISTE HDZ-A ZA 3. IZBORNU JEDINICU OBIŠLI MARIJU BISTRICU

“Veselimo se činjenici što ćemo uz podršku Plenkovićeve Vlade do 2022. godine do Marije Bistrice doći brzom cestom”

Objavljeno: 28.06.2020. zagorjeinternational

Kandidati s liste HDZ–a za 3. izbornu jedinicu Žarko Tušek, Zoran Gregurović, Ljubica Jembrih i Nevenka Benić, obišli su Mariju Bistricu, gdje su ih dočekali domaćini, načelnik Općine Josip Milički i predsjednik Općinskog vijeća Teodor Švaljek.

– U Bistrici smo uvijek dobrodošli, a želja nam je da predstavimo sve što je Vlada Andreja Plenkovića napravila u proteklom razdoblju. Do sada je napravljeno puno, znamo da uvijek postoji još potreba i želja, a cilj nam je da nastavimo raditi istim, i još jačim tempom, usprkos ovoj krizi i epidemiji koja nas je zadesila. Uvijek ponavljam, zadovoljan građanin je onaj koji ima sigurno radno mjesto i dobra primanja. U proteklom razdoblju plaće su rasle, obećali smo da će rasti i dalje. Zadovoljan Zagorec i dalje će ostati u Zagorju – rekao je 5. na listi, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Demografski razvoj

Nadovezala se 8. na listi, načelnica Lobora Ljubica Jembrih, koja je još jednom istaknula da se na području Krapinsko – zagorske županije gradi 17 vrtića.

– Pomažemo demografski razvoj, obitelj, mlade i djecu, da unaprjeđujemo sustav za djecu rane i predškolske dobi i time dajemo sigurnost roditeljima i našoj budućnosti. Kroz socijalnu politiku u KZŽ uloženo je preko 250 milijuna kuna. Vlada je brinula o najpotrebitijima, osobama treće životne dobi kroz program ‘Zaželi’, za osobe s invalidietom, djecu s teškoćama u razvoju. Nastavit ćemo u tom dijelu, uz infrastrukturne programe, bitno nam je da mislimo na svakog čovjeka, da ne pravimo razliku i da svi imaju iste mogućnosti. Istim putem nastavljamo dalje za sigurnu i i bolju Hrvatsku odnosno sigurno i bolje Hrvatsko zagorje kazala je Jembrih dok je 13. s liste, državna tajnica u Ministarstvu hrvatskih branitelja, Nevenka Benić najavila da će u sljedeće četiri godine prosječna plaća porasti na 7600 kuna, dok će minimalna plaća biti najmanje 4250 kuna.

– Za mlade i samozapošljavanje osigurali smo potporu od 130 tisuća kuna, a našim Zagorcima je uvijek bilo važno raditi i socijalna sigurnost. Isto tako, mirovine su rasle i u protekle četiri godine 12, odnosno 15 posto, a u sljedećih četiri godine će rasti najmanje 10 posto. Socijalnu sigurnost jamče i programi gdje će porasti zajamčena minimalna naknada onima kojima je to napotrebnije. Važno je da naši građani znaju te podatke i da daju povjerenje za još četiri godine programu HDZ-a na čelu s Andrejem Plenkovićem – zaključila je Benić.

Sigurna Hrvatska

Nositelj liste Žarko Tušek kazao ja da se veseli činjenici da ćemo do 2022. godine uz podršku Vlade doći brzom cestom do Marije Bistrice i nastaviti njezinu realizaciju u smjeru Popovca.

– Naša Vlada se u ovom trenutku nakon ozbiljne gospodarske i ekonomske ekspanzije našla u teškoj ekonomskoj i zdravstvenoj krizi i upravo smo ovdje pokazali što znači sigurna Hrvatska te kako se država nosi s krizom kada je najteže, u zdravstvenom smislu s jedne strane, a s druge u ekonomskom, uz potporne mjere za očuvanje radnih mjesta. Nova brojka je 140 milijuna potpora za očuvanje radnih mjesta samo na području KZŽ, 500 milijuna kuna na području 3. izborne jedinice i gotovo pet milijardi kuna na razini Hrvatske. To je ta sigurnost o kojoj govorimo i siguran sam da će Zagorke i Zagorci prepoznati taj rad – zaključio je Tušek, koji se prije Marije Bistrice u društvu 11. s liste, gradonačelnika Oroslavja Emila Gredičaka, družio s građanima u Stubičkim Toplicama. (ab)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba