ZAGORSKI KANDIDATI S LISTE HDZ-A ZA 3. IZBORNU JEDINICU OBIŠLI MARIJU BISTRICU

“Veselimo se činjenici što ćemo uz podršku Plenkovićeve Vlade do 2022. godine do Marije Bistrice doći brzom cestom”

Objavljeno: 28.06.2020. zagorjeinternational

Kandidati s liste HDZ–a za 3. izbornu jedinicu Žarko Tušek, Zoran Gregurović, Ljubica Jembrih i Nevenka Benić, obišli su Mariju Bistricu, gdje su ih dočekali domaćini, načelnik Općine Josip Milički i predsjednik Općinskog vijeća Teodor Švaljek.

– U Bistrici smo uvijek dobrodošli, a želja nam je da predstavimo sve što je Vlada Andreja Plenkovića napravila u proteklom razdoblju. Do sada je napravljeno puno, znamo da uvijek postoji još potreba i želja, a cilj nam je da nastavimo raditi istim, i još jačim tempom, usprkos ovoj krizi i epidemiji koja nas je zadesila. Uvijek ponavljam, zadovoljan građanin je onaj koji ima sigurno radno mjesto i dobra primanja. U proteklom razdoblju plaće su rasle, obećali smo da će rasti i dalje. Zadovoljan Zagorec i dalje će ostati u Zagorju – rekao je 5. na listi, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Demografski razvoj

Nadovezala se 8. na listi, načelnica Lobora Ljubica Jembrih, koja je još jednom istaknula da se na području Krapinsko – zagorske županije gradi 17 vrtića.

– Pomažemo demografski razvoj, obitelj, mlade i djecu, da unaprjeđujemo sustav za djecu rane i predškolske dobi i time dajemo sigurnost roditeljima i našoj budućnosti. Kroz socijalnu politiku u KZŽ uloženo je preko 250 milijuna kuna. Vlada je brinula o najpotrebitijima, osobama treće životne dobi kroz program ‘Zaželi’, za osobe s invalidietom, djecu s teškoćama u razvoju. Nastavit ćemo u tom dijelu, uz infrastrukturne programe, bitno nam je da mislimo na svakog čovjeka, da ne pravimo razliku i da svi imaju iste mogućnosti. Istim putem nastavljamo dalje za sigurnu i i bolju Hrvatsku odnosno sigurno i bolje Hrvatsko zagorje kazala je Jembrih dok je 13. s liste, državna tajnica u Ministarstvu hrvatskih branitelja, Nevenka Benić najavila da će u sljedeće četiri godine prosječna plaća porasti na 7600 kuna, dok će minimalna plaća biti najmanje 4250 kuna.

– Za mlade i samozapošljavanje osigurali smo potporu od 130 tisuća kuna, a našim Zagorcima je uvijek bilo važno raditi i socijalna sigurnost. Isto tako, mirovine su rasle i u protekle četiri godine 12, odnosno 15 posto, a u sljedećih četiri godine će rasti najmanje 10 posto. Socijalnu sigurnost jamče i programi gdje će porasti zajamčena minimalna naknada onima kojima je to napotrebnije. Važno je da naši građani znaju te podatke i da daju povjerenje za još četiri godine programu HDZ-a na čelu s Andrejem Plenkovićem – zaključila je Benić.

Sigurna Hrvatska

Nositelj liste Žarko Tušek kazao ja da se veseli činjenici da ćemo do 2022. godine uz podršku Vlade doći brzom cestom do Marije Bistrice i nastaviti njezinu realizaciju u smjeru Popovca.

– Naša Vlada se u ovom trenutku nakon ozbiljne gospodarske i ekonomske ekspanzije našla u teškoj ekonomskoj i zdravstvenoj krizi i upravo smo ovdje pokazali što znači sigurna Hrvatska te kako se država nosi s krizom kada je najteže, u zdravstvenom smislu s jedne strane, a s druge u ekonomskom, uz potporne mjere za očuvanje radnih mjesta. Nova brojka je 140 milijuna potpora za očuvanje radnih mjesta samo na području KZŽ, 500 milijuna kuna na području 3. izborne jedinice i gotovo pet milijardi kuna na razini Hrvatske. To je ta sigurnost o kojoj govorimo i siguran sam da će Zagorke i Zagorci prepoznati taj rad – zaključio je Tušek, koji se prije Marije Bistrice u društvu 11. s liste, gradonačelnika Oroslavja Emila Gredičaka, družio s građanima u Stubičkim Toplicama. (ab)

Najnovije po kategorijama

“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

DIRLJIVE RIJEČI: Od iznenada preminulog velikana hrvatskog rukometa Zlatka Saračevića opraštaju se brojne kolege sportaši, novinar, klubovi, navijači…

“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

Objavljeno: 23.02.2021. AB

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter