Održana 96. godišnja izvještajna skupština DVD-a Zabok

“Prošlu godinu ćemo pamtiti po preseljenju naših dugogodišnjih podstanara ZJVP-a u prostore kakve jedna profesionalna postrojba zaslužuje”

Objavljeno: 28.06.2020. zagorjeinternational

U dvorani doma DVD-a Zabok u subotu je održana redovna 96. Izvještajna godišnja skupština društva.Skupštini su nazočile čelne osobeGrada Zaboka – gradonačelnik Ivan Hanžek, zamjenica gradonačelnika  i načelnica Stožera Civilne zaštite Valentina Đurek,predsjednik Gradskog vijeća Žarko Ivančić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zaboka Dražen Sinković i u ime Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije zamjenik predsjednika Vladimir Huzak.

U izvješću o radu kojeg je u ime predsjednika društva Štefa Štokana pročitao Želimir Lež je istaknuto:

Rad s mladima

– Prošlu godinu ćemo pamtiti po preseljenju naših dugogodišnjih podstanara ZJVP u nove prostore kakve zaslužuje jedna profesionalna postrojba. Također smo uspjeli završiti postupak koji su pokrenuli naši prethodnici, a to je prebacivanje cisterne Mercedes iz Ravnateljstva za robne zalihe u trajno vlasništvo. Nastavili smo kontinuirani rad s mladima, kako onima iz našeg članstva, tako i sa djecom iz naše škole u odgojno preventivnom smislu – kazao je Lež te zahvalio svim članovima društva, posebno onima koji su zaslužni da su realizirani svi postavljeni zadaci, bivšem sazivu Upravnog odbora, operativi i zapovjedništvu na stručnom vođenju i mladeži preko hvale vrijednih mentora, koji su također svima na ponos. Posebne zahvale uputio je vodstvu Grada Zaboka, koji pomažu svim udrugama registriranim u gradu.

Uslijedila se izvješća o radu zapovjedništva, djece i mladeži, materijalno- financijsko poslovanje,  o radu Nadzornog odbora te je iznesen plan i program rada za 2020. godinu u kojoj se ponovo ističe rad s djecom i mladeži, ali i daljnje osposobljavanje članova Dvd-a. Sva izviješća i plan rada usvojeni su jednoglasno.  U narednim točkama dnevnoga reda prema prijedlozima Upravnog odbora uslijedili su izbori: za tajnika je izabran Željko Tršinski, za zapovjednika Ratko Voslar a za njegovog zamjenika Karlo Jandok. Za novog člana nadzornog odbora izabran je Tihomir Tršinski a za dva člana Vatrogasne zajednice Grada Zaboka izabrani su Željko Tršinski i Karlo Jandrok. Svi predloženi kandidati  jednoglasno su prihvaćeni.

Nakon toga svima okupljenima obratili su se gosti. Gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek istaknuo je kako se ulaganja u vatrogastvo uvijek višestruko isplate.

– Vi ste zalog sigurnijeg života u našem gradu, spremni da u svakom trenutku budete na pomoć svim građanima čiji su životi i imovina ugroženi. I u ovim danima pandemije bili ste uključeni u provedbu svih aktivnosti našeg Stožera civilne zaštite pomažući svojim sugrađanima. Ima jako puno stvari kojima se mi zabočani možemo ponositi, a jedna od njih je i vatrogastvo. Veliko vam hvala na požrtvovnosti i nesebičnom radu, a posebno u radu s mladima koji su naša ali i vaša budućnost – zaključio je Hanžek, na kojeg se nadovezala njegova zamjenica i načelnica Stožera Civilne zaštite Valentina Đurek.

– Razdoblje vladavine koronavirusa bio izazov za sve nas, no pokazali smo i dokazali da smo civilizirani grad s društveno odgovornim ljudima. Ljudima koji u ključnim trenucima ne misle isključivo na sebe. Pokazali ste svoju pribranost i u situacijama koje nam nisu bile drage. No, razumjeli ste i pokazali da ste, prije svega, veliki ljudi. Možemo biti zadovoljni i ponosni. Hvala vam od srca što smo pokazali da je Zabok u svakoj situaciji grad koji, zahvaljujući svojim građanima, diše civilizirano – zaključila je.

Stručnost i osposobljenost

Predsjednik gradskog vijeća Zaboka Žarko Ivančić iskoristio je prigodu da čestita na ostvarenim rezultatima i uspjesima u protekloj godini te naglasio kako stručnost i osposobljenost vatrogasaca garantira najviši nivo zaštite ljudi i imovine.

I predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zaboka Dražen Sinković s ponosom je istaknuo kako je pomlađivanje ovog DVD-a temelj i uspjeh novog vodstva, na čemu im je čestitao.

Na kraju se u  ime Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije svima okupljenima obratio zamjenik predsjednika Vladimir Huzak, zaželjevši im da i dalje budu tako uspješni te da im se svi zacrtani planovi ostvare.

Na samom kraju skupštine  uslijedila je dodjela priznanja, spomenica, diploma, uvjerenja i zahvalnica.

Hrvatska vatrogasna zajednica dodjeljuje spomenice:              

Vatrogasni veteran

  1. Damiru Tršinskom
  2. Vladi Tršinskom
  3. Josipu Tuđi

Spomenica za 70 godina

  1. Valentinu Šivalec

Spomenica za 50 godina

  1. Zlatku Štajduharu
  2. Zlatku Tršinskom

Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije dodjeljuje:

Spomenica za 40 godina

  1. Darku Kušanu

Spomenica za 30 godina

  1. Danijelu Tisaniću

Uvjerenje o osposobljenosti za zvanje Vatrogasac

  1. Želimiru Ležu
  2. Nataši Peček
  3. Davoru Pešecu
  4. Nedjeljku Tomeku
  5. Robertu Tršinskom

Vatrogasna zajednica grada Zaboka dodjeljuje:   

Spomenica za 20 godina

  1. Edi Polanoviću
  2. Ivani Tršinski

Spomenica za 10 godina

  1. Kristini Fišter
  2. Jadranku Merkašu

Zahvalnice DVD-a Zabok dobili su:

  1. Andrijana Jerneić
  2. Tomislav Jerneić
  3. Goran Jug
  4. Doroteja Lež
  5. Jadranko Merkaš
  6. Dalibor Posavec
  7. Jurica Repovečki
  8. Robert Tršinski
  9. Vlado Tršinski
  10.    Josip Tuđa
  11.    Miroslav Voslar
  12.    Ratko Voslar

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba