Još jedna lijepa vijest stigla u Općinu Radoboj

NIKAD NIJE PREKASNO: Najmanje 50 Radobojčana i u “zlatnoj dobi” moći će kroz radionice, ekskurzije i brojne aktivnosti ostvariti svoj puni potencijal

Objavljeno: 28.06.2020. Alen Brodar

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je odluku o financiranju projekta Općine Radoboj “Aktivni i nakon 65.” s 1.476.024 kuna. Naime, na poziv Ministarstva za prijavu projekata vezanih za “Aktivnosti usmjerene na starije osobe, osobe oboljele od Alzheimerove demencije ili drugih demencija, članove njihovih obitelji te stručnjake koji rade s pripadnicima ciljnih skupina”, raspisan još početkom 2018. godine, Općina Radoboj prijavila je projekt koji uključuje organiziranje dnevnih aktivnosti za stanovnike starije životne dobi. Te aktivnosti će omogućiti njihovo uključivanje u život zajednice, omogućiti im da rade na korist dobrobiti zajednice, da se dobrovoljno uključuju u aktivnosti koje su primjerene njihovim interesima i sposobnostima uz mogućnost samoispunjenja.

– Kroz projekt će se osobama starije životne dobi pružiti mogućnost cjelovitog razvitka vlastitog potencijala, zatim pristupa obrazovnim, kulturnim i rekreacijskim resursima društva kao i prilika da sudionici svoje vještine podijele s mlađim generacijama. Tako će biti organizirane kreativne i društvene radionice, kulinarske radionice, ekskurzije, kazališta i kino predstave, usluge fizioterapeuta, frizerske usluge te mnoštvo drugih aktivnosti. Naime, na području Radoboja četvrtina stanovništva starija je od 65 godina. U projektne aktivnosti stoga će biti uključeno najmanje 50 mještana starijih od 65 – objasnio nam je načelnik Radoboja Anđelko Topolovec, dodajući da su, uz Općinu, partneri na projektu Centar za socijalnu skrb Krapina, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina i Muzeja Radboa. Trajanje projekta je dvije godine i u potpunosti se financira iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba