Župan Kolar obišao OŠ Mače, koja je dobila novu fasadu, kotlovnicu i kanalizaciju

Značajne uštede i kvalitetniji uvjeti rada za 180 mačanskih učenika

Objavljeno: 27.06.2020. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, u društvu predsjednika zagorskog SDP-a Siniše Hajdaša Dončića, posjetio je Osnovnu školu Mače, koja je prošla kroz projekt energetske obnove, vrijedan preko 1,5 milijuna kuna, a koji je sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja. U sklopu projekta, škola je dobila novu fasadnu ovojnicu, kanalizaciju i kotlovnicu, a župan Kolar je najavio da još slijedi sanacija potpornog zida vrijedna 600 tisuća kuna, koja će biti izvršena tijekom ljetnih praznika.

– Nakon što je još 2008. godine napravljena izmjena stolarije, 2019. i 2020. godine u dva natječaja smo riješili kompletnu fasadnu ovojnicu i na novom i na starom dijelu škole te na sportskoj dvorani – rekao je Kolar.
Načelnica Mača Mladenka Mikulec zadovoljna je projektom.

– Ovo je jedan primjer dobre suradnje naše Općine i Županije, a nova želja bi nam bila da se rekonstruira i područna škola u Peršavesi – otkrila je Mikulec.
Hajdaš Dončić je također pohvalio suradnju Općine i Županije, istaknuvši kako se rezultati vide kada zajedno rade regionalna samouprava i agilni načelnici.

Obilasku škole pridružio se i domaćin, ravnatelj OŠ Mače Vladimir Grudenić, koji je istaknuo da će, zahvaljujući energetkoj obnovi, uštede biti značajne, kvaliteta rada za 180 učenika i njihovih nastavnika mnogo bolja, a zahvaljujući uštedama, moći će se više ulagati u još bolje standarde obrazovanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba