Župan Kolar obišao OŠ Mače, koja je dobila novu fasadu, kotlovnicu i kanalizaciju

Značajne uštede i kvalitetniji uvjeti rada za 180 mačanskih učenika

Objavljeno: 27.06.2020. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, u društvu predsjednika zagorskog SDP-a Siniše Hajdaša Dončića, posjetio je Osnovnu školu Mače, koja je prošla kroz projekt energetske obnove, vrijedan preko 1,5 milijuna kuna, a koji je sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja. U sklopu projekta, škola je dobila novu fasadnu ovojnicu, kanalizaciju i kotlovnicu, a župan Kolar je najavio da još slijedi sanacija potpornog zida vrijedna 600 tisuća kuna, koja će biti izvršena tijekom ljetnih praznika.

– Nakon što je još 2008. godine napravljena izmjena stolarije, 2019. i 2020. godine u dva natječaja smo riješili kompletnu fasadnu ovojnicu i na novom i na starom dijelu škole te na sportskoj dvorani – rekao je Kolar.
Načelnica Mača Mladenka Mikulec zadovoljna je projektom.

– Ovo je jedan primjer dobre suradnje naše Općine i Županije, a nova želja bi nam bila da se rekonstruira i područna škola u Peršavesi – otkrila je Mikulec.
Hajdaš Dončić je također pohvalio suradnju Općine i Županije, istaknuvši kako se rezultati vide kada zajedno rade regionalna samouprava i agilni načelnici.

Obilasku škole pridružio se i domaćin, ravnatelj OŠ Mače Vladimir Grudenić, koji je istaknuo da će, zahvaljujući energetkoj obnovi, uštede biti značajne, kvaliteta rada za 180 učenika i njihovih nastavnika mnogo bolja, a zahvaljujući uštedama, moći će se više ulagati u još bolje standarde obrazovanja.

Najnovije po kategorijama

“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

DIRLJIVE RIJEČI: Od iznenada preminulog velikana hrvatskog rukometa Zlatka Saračevića opraštaju se brojne kolege sportaši, novinar, klubovi, navijači…

“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

Objavljeno: 23.02.2021. AB

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter