Župan Željko Kolar obišao radove na sanaciji mosta Samci u Gornjoj Stubici

“Ova je cesta iznimno važna i zbog turizma, stoga ćemo uskoro ići i u obnovu nogostupa”

Objavljeno: 27.06.2020. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar obišao je radove na sanaciji mosta Samci u Gornjoj Stubici, vrijedne 320 tisuća kuna. Pomoćnik ravnatelja Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije Mladen Burić otkrio je da se radovima pristupilo zbog lošeg stanja mosta kada je ŽUC preuzeo tu cestu.

– U lošem su stanju bili hodnik i gornja konstrukcija mosta, a oštećena je bila i pješačka ograda, koja nije bila sigurna za pješake – istaknuo je Burić, najavivši da bi radovi trebali biti završeni u roku 10 radnih dana.

Rebalans proračuna

Župan Kolar je dodao da je zadovoljan kvalitetom i dinamikom radova, a za cestu na kojoj se radovi vrše, istaknuo je da je vrlo važna za stanovništvo toga kraja, ali i za turiste, zbog blizine Dvorca Oršić i spomenika Matiji Gupcu.

– Vrlo je važna prometna infrastruktura koja je podrška razvijanju turizma, stoga ćemo ići i u obnovu nogostupa. Dao sam nalog ŽUC-u da čim prije održimo sastanak s Muzejima Hrvatskog zagorja i Općinom Gornja Stubica, kako bismo mogli planirati sredstva za sljedeći rebalans proračuna – otkrio je Kolar, dodavši da je KZŽ za ovakve manje intervencije u infrastrukturnim objektima u proračunu ŽUC-a osigurala oko dva milijuna kuna.

Turistički dragulj

U obilasku je bio i predsjednik zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

– Osim ulaganja u državne ceste, gdje sam imao prilike pomoći kao ministar, svakako je važno, možda i najvažnije, ulaganje u lokalne i županijske ceste, jer su to ceste koje stanovnici najviše koriste. I ova investicija je važna i regionalno jer se ovdje nalazi jedan od ljepših turističkih dragulja županije, spomenik velikom Zagorcu Matiji Gupcu – zaključio je Hajdaš Dončić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba