“ŽENE ZA ZAGORJE“: Održana svečana dodjela uvjerenja

Zagorje dobilo 49 novih njegovateljica starijih i nemoćnih osoba

Objavljeno: 25.06.2020. JJ

U Velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina u srijedu je održana svečana dodjela uvjerenja o osposobljenosti za njegovateljice starijih i nemoćnih osoba. Osposobljavanje je provedeno u okviru programa “Zaželi“, koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa Krapina, pod nazivom “Žene za Zagorje“.

Teorija i praksa

Osposobljavanje je započelo 23. rujna 2019. godine i završilo sa završnim ispitom koji je održan 19. lipnja 2020. Osposobljavanje, koje se sastojalo od teorijskog i praktičnog dijela, provelo je Pučko otvoreno učilište Krapina. U periodu od 2. do 13. ožujka, prije nastupanja pandemije, obavljen je dio praktične nastave u Ustanovi Dom za starije i nemoćne “Sveti Nikola“ u Krapini, Domu za starije i nemoćne “Golubić“ u Pregradi, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Domu za starije i nemoćne “Zlatno doba“ u Gornjoj Pušći, Domu “Sveta Katarina“ u Zagorskim Selima, Domu za starije i nemoćne osobe “Rezidencija Kastelan“ u Tuheljskim Toplicama i Domu za odrasle osobe “Bidružica“ u Desiniću. Dio prakse su obavile kroz vježbe u učionici u GDCK-u Klanjec, GDCK-u Pregrada i Pučkom otvorenom učilištu Krapina, a priznato im je i radno iskustvo na radnom mjestu radnica za pomoć u kući. Nakon završene edukacije i odrađene prakse, 49 žena dobilo je uvjerenje za njegovateljicu starijih i nemoćnih osoba. Novostečenim znanjima i vještinama, postale su konkurentnije na tržištu rada, a uvjerenja se upisuju u e-radnu knjižicu.

270 korisnika

Zaposlene žene će svojim trudom, radom i nesebičnim zalaganjem doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu 270 krajnjih korisnika, sve do 31. srpnja 2020. godine. Projekt “Žene za Zagorje“ provodi se u okviru Programa “Zaželi”, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ u stopostotnom iznosu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba