Zlatar dobio street workout park

ZA SVE DOBNE SKUPINE: Osam sprava na otvorenom za aktivniji i zdraviji život Zlatarščana

Objavljeno: 25.06.2020. zagorjeinternational

Građani Zlatara dobili su još jedan prostor za kvalitetno provođenje slobodnog vremena i bavljenje sportom. Ovog je utorka, naime, završeno uređenje fitness street workout parka –  vježbališta na otvorenom, koje se nalazi pokraj igrališta Osnovne škole Ante Kovačića.

Uređen je teren, postavljena je antitraumatska gumena podloga i osam sprava za vježbanje. Vježbalište je od travnate površine odvojeno rubnjacima, a pješačka staza opločena je betonskim kockama. U sklopu vježbališta, postavljene su četiri klupe za sjedenje, tri koša za smeće za razvrstanje, dva stalka za bicikle te informativne ploče.

– Ono što sam stalno naglašavala, jest da izgrađena infrastruktura bez ljudi ne znači ništa. To je ranije bio jedan zapušten prostor koji nije služio ničemu, a sada je dobio novi život i sadržaj. Moramo stalno dodavati sadržaj koji će koristiti sugrađanima i sugrađankama, ali i  stanovnicima okolnih općina za aktivniji i zdraviji život svih dobnih skupina – izjavila je gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek.

Poručila je korisnicima da uživaju i budu pažljivi u korištenju sprava, ali i okoliša, jer se prema tome trebaju odnositi kao i prema osobnoj imovini.

Ukupna vrijednost projekta je 329.175 kuna, a iznos dodijeljene potpore 148.250 kuna, od čega 90 posto sufinancira Europska unija kroz Program ruralnog razvoja 2014. – 2020. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba