HR REJTING: Kako će glasovati Zagorci, Varaždinci i Međimurci

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: 12 sigurnih mandata dijele Restart i HDZ, a za preostala dva bori se pet lista

Objavljeno: 25.06.2020. zagorjeinternational

HRT je objavio rezultate HR rejtinga – istraživanja preferencija birača koje je provela agencija Promocija plus. Radi se o prvoj velikoj anketi po izbornim jedinicama koja je provedena od 14. do 22. lipnja, na uzorku od šest tisuća ispitanika, a maksimalna pogreška po izbornoj jedinici je +/- četiri posto. S obzirom na to da je riječ o rezultatima za 10 izbornih jedinica, objavljivat će ih po danima, a rezultati za III. izbornu jedinicu već su objavljeni.

Prema njima, u izbornoj jedinici koja obuhvaća cijelu Krapinsko – zagorsku, Varaždinsku i Međimursku županiju, izborni prag prelaze samo dvije političke opcije.

Prva je Restart koalicija s oko 42 posto (41,8 posto) biračke potpore, a drugi, s gotovo 20 posto manje – HDZ (22,4 posto).

Šanse za ulazak u Sabor anketa još daje koaliciji predvođenoj Domovinskim pokretom (4,7 posto) te izjednačenom HNS-u i koaliciji Čačićevih Reformista (3,9 posto).

Dvanaest fiksnih ili sigurnih mandata dijele Restart i HDZ i to u omjeru 8 prema 4 u korist Restarta. Za preostala dva mandata bori se pet lista, ali su mu Restart i Domovinski pokret bliže nego HDZ, HNS i Reformisti, izvještava HRT.

Najnovije po kategorijama

“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

DIRLJIVE RIJEČI: Od iznenada preminulog velikana hrvatskog rukometa Zlatka Saračevića opraštaju se brojne kolege sportaši, novinar, klubovi, navijači…

“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

Objavljeno: 23.02.2021. AB

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter