HR REJTING: Kako će glasovati Zagorci, Varaždinci i Međimurci

ISTRAŽIVANJE POKAZALO: 12 sigurnih mandata dijele Restart i HDZ, a za preostala dva bori se pet lista

Objavljeno: 25.06.2020. zagorjeinternational

HRT je objavio rezultate HR rejtinga – istraživanja preferencija birača koje je provela agencija Promocija plus. Radi se o prvoj velikoj anketi po izbornim jedinicama koja je provedena od 14. do 22. lipnja, na uzorku od šest tisuća ispitanika, a maksimalna pogreška po izbornoj jedinici je +/- četiri posto. S obzirom na to da je riječ o rezultatima za 10 izbornih jedinica, objavljivat će ih po danima, a rezultati za III. izbornu jedinicu već su objavljeni.

Prema njima, u izbornoj jedinici koja obuhvaća cijelu Krapinsko – zagorsku, Varaždinsku i Međimursku županiju, izborni prag prelaze samo dvije političke opcije.

Prva je Restart koalicija s oko 42 posto (41,8 posto) biračke potpore, a drugi, s gotovo 20 posto manje – HDZ (22,4 posto).

Šanse za ulazak u Sabor anketa još daje koaliciji predvođenoj Domovinskim pokretom (4,7 posto) te izjednačenom HNS-u i koaliciji Čačićevih Reformista (3,9 posto).

Dvanaest fiksnih ili sigurnih mandata dijele Restart i HDZ i to u omjeru 8 prema 4 u korist Restarta. Za preostala dva mandata bori se pet lista, ali su mu Restart i Domovinski pokret bliže nego HDZ, HNS i Reformisti, izvještava HRT.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba