Na Sajmenom danu u Krapini i članovi liste HDZ-a za 3. izbornu jedinicu

GRADONAČELNIK GREGUROVIĆ: Na području Krapine realizirani su ili kreću projekti vrijedni više stotina milijuna kuna

Objavljeno: 25.06.2020. Alen Brodar

Na Sajmenom danu u Krapini brojnim su se građanima pridružili članovi liste HDZ-a za 3. izbornu jedinicu – Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine, i  Nevenka Benić, državna tajnica u Ministarstvu hrvatskih branitelja.

Govoreći o brojnim projektima realiziranim na području grada Krapine zahvaljujući angažmanu aktualne Vlade premijera Andreja Plenkovića, odnosno niza ministarstava, Gregurović je naglasio:

– Od 2016. godine iz Ministarstva kulture kroz njihove programe za ulaganje u kulturne i sakralne objekte te udruge, u Krapinu je došlo 6,5 milijuna kuna, iz Ministarstva regionalnog razvoja fondova Europske unije, 2,4 milijuna kuna za sufinanciranje projektne dokumentacija za Šemničke toplice i razne druge projekte te iz Ministarstva graditeljstva za sanaciju klizišta i druge projekte 645 tisuća kuna, iz Ministarstva branitelja za uređenje perivoja „Janko Drašković“ i projekte pristupačnosti odobreno je 1,3 milijuna kuna, a iz MUP-a za sanaciju cesta 1 milijun kuna. Državna geodetska uprava sufinancira katastarske izmjere s 1,4 milijuna kuna.

Mnogo se ulagalo i u bolji standard najmlađih i mladih žitelja grada.

– Ministarstvo za demografiju je podržalo projekte dogradnje dječjeg vrtića s 3,2 milijuna kuna, dok je Ministarstvo znanosti i obrazovanja za krovište na Osnovnoj školi Augusta Cesarca te za programe u 2019. i 2020. za Veleučilište izdvojilo oko 9 milijuna kuna – kazao je Gregurović i dodao:

– Izgrađen je i poduzetnički inkubator uz pomoć državnog proračuna u iznosu od 21,5 milijuna kuna, za produžetak Ulice Frane Galovića odobreno je 3,3 milijuna kuna, u Crveni je križ za njihove projekte došlo 15,5 milijuna kuna. Izgradnja spojne ceste od Začertja prema Krapini koja se sad gradi je vrijednosti 71,5 milijuna kuna, donesena je odluka o rekonstrukciji ceste od Žutnice prema Gorjaku u vrijednosti 45 milijuna kuna.

Istaknuo je i da je Ministarstvo prometa za sanaciju klizišta na Zagorskoj magistrali izdvojilo oko 13 milijuna kuna, a HEP je u niskonaponsku mrežu investirao 6 milijuna kuna, no da to nije sve.

– Čak 7,7 milijuna kuna vrijedan je ugovor za izradu studijske dokumentacije za lepoglavsku spojnicu. Radi se o izgradnji pruge između Lepoglave i Krapine tako da će Varaždin preko Krapine biti povezan sa Zagrebom – kazao je gradonačelnik Krapine dodavši kako je ono što slijedi elektrifikacija spomenute pruge.

Predstavljajući HDZ-ov program za predstojeće parlamentarne izbore SIGURNA HRVATSKA, Benić je istaknula kako je riječ o programu čija su glavna briga ljudi.

– U programu se posebna pažnja poklanja upravo onima koji su socijalno ugroženi, umirovljenicima, nezaposlenim mladim osobama. U protekle četiri godine mirovine su povećane za 12 i 15 posto za korisnike najniže mirovine, a u sljedećem razdoblju planiramo povećanje mirovine od najmanje 10 posto – kazala je Benić naglasivši da ne zaboravljaju ni mlade, kao ni branitelje koji su najzaslužniji što danas živimo u slobodnoj i neovisnoj državi.

– U sljedeće četiri godine osigurat ćemo potpore za samozapošljavanje mladih u iznosu od 130 tisuća kuna i posebnu brigu poklanjati svima onim koji su dugotrajno nezaposleni, omogućavajući im povratak na tržište rada. Naravno da je u programu niz mjera i aktivnosti kojima se nastavlja skrb o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji. Izborit ćemo se za izgradnju veteranskog centra upravo na području 3. izborne jedinice – obećala je državna tajnica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba