Općina Đurmanec potpisala ugovor s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak

Odobravat će se subvencionirani krediti poduzetnicima koji ulažu na području općine

Objavljeno: 24.06.2020. zagorjeinternational

Općina Đurmanec je potpisala ugovor s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR) o poslovnoj suradnji u provedbi programa kreditiranja “Poduzetništvo mladih, žena i početnika”  i  “Investicije privatnog sektora”, kojim se uređuje odobravanje subvencioniranih kredita poduzetnicima koji ulažu na području općine Đurmanec.

Poticanje poduzetništva

S ciljem poticanja poduzetništva na području općine, kreditna sredstva za prihvatljive korisnike kredita osigurat će HBOR, izravno ili posredstvom poslovnih banaka, poslovnim subjektima koji ulažu na području općine neovisno o svom sjedištu, odnosno prebivalištu, a sredstva za subvenciju kamate krajnjim korisnicima kredita osigurat će Općina u visini od 1,00 postotnog poena. Krapinsko – zagorska županija će se također uključiti u navedene programe sa subvencijom kamate korisnicima kredita u visini od 1,00 postotnog poena.
Krediti se mogu odobravati mikro, malim i srednjim poslovnim subjektima (trgovačkim društvima, obrtima, fizičkim osobama koje samostalno obavljaju djelatnost, OPG-ovima, zadrugama i profitnim ustanovama) za prihvatljive projekte te uz uvjete definirane kreditnim programima HBOR-a.

Subvencioniranje kamata

Najviši i najniži iznos kreditnih sredstava za koje se subvencionira kamata za program “Poduzetništvo mladih, žena i početnika” je 200.000, odnosno, 2.000.000 kuna, a u programu “Investicije privatnog sektora” 200.000, odnosno, 5.000.000 kuna.
Odluku o sufinanciranju kamate Općina će donositi prema raspoloživim sredstvima u proračunu Općine za sve godine provedbe kreditiranja, a sukladno Odluci o uključivanju Općine u Program. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba