Mjesec dana nakon što je KZŽ proglašena korona free županijom

Koronavirusom zaražena osoba s područja Velikog Trgovišća

Objavljeno: 24.06.2020. zagorjeinternational

Gotovo mjesec dana nakon što je Krapinsko – zagorska županija proglašena korona free županijom, pojavio se novi slučaj zaraze. Kako je otkrio načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije Anđelko Ferek – Jambrek, radi se o osobi s područja općine Veliko Trgovišće, koja se zarazila u Zagrebu.

– Svi smo se opustili kroz proteklih 20 dana, a rezultat toga je to što imamo sada. Odgovornost je na svima nama, nikakvi propisi, nikakvi zakoni ni pravila ne mogu nam previše pomoći, ako se ne pridržavamo osnovnih stvari. Turistička smo zemlja, otvorili smo granice, gospodarstvo mora funkcionirati, svi znamo što znači kada gospodarstvenici ne mogu raditi. Moramo imati suživot gospodarstva i virusa, na svima nama je da to ublažimo maksimalno koliko je to moguće. Maske i distanca su za sada jedino što imamo, ali to je 90 posto zaštite. Pokazalo se da to možemo suzbiti i držati pod kontrolom. Što se tiče Krapinsko – zagorske županije, ne možemo se izolirati, na dnevnoj bazi desetak tisuća ljudi putuje prema Zagrebu, granica sa Slovenijom je otvorena, što je normalno, prekogranični radnici rade i na svima nama je da se držimo preporuka i pravila. Nadamo se da nam se neće dogoditi ono što nam se dogodilo na početku, 149 pozitivnih u 105 dana. Nažalost, bili smo među prvima u Republici Hrvatskoj – rekao je Ferek – Jambrek na otvorenju konferencije “Žene i poduzetništvo u KZŽ” koja se danas održava u Poduzetničkom centru KZŽ u Krapini.

Podsjetimo, u RH je u utorak potvrđeno još 30 novih slučajeva, čime se ukupan broj popeo na 2366 do sada zaraženih u RH.

Županijski stožer civilne zaštite sazvao je press konferenciju danas u 14 sati, nakon čega će biti poznato više informacija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba