U Zaboku svečano uručena gradska priznanja najistaknutijim pojedincima

“Kad cijeli život živite u nekom gradu i dobijete vjerojatno najviše gradsko priznanje, onda možete biti ponosni na odrađen posao”

Objavljeno: 24.06.2020. Jelena Jazbec

U zabočkoj Gradskoj galeriji održana je svečana dodjela gradskih priznanja, koja zbog epidemije koronavirusa nije mogla biti održana u svibnju, kada se obilježava Dan grada.
Najveća priznanja, povelje, dodijeljene su Olegu Butkoviću, ministru mora, prometa i infrastrukture, koji zbog neodgodivih obaveza nije mogao biti na dodjeli, te Siniši Hajdašu Dončiću, potpredsjedniku Hrvatskog sabora u dosadašnjem sazivu te bivšem ministru pomorstva, prometa i infrastrukture.
Plakete su uručene Željki Vukić, ravnateljici Gradskog društva Crvenog križa Zabok i Sanji Knezić, voditeljici poslova dendrologije i hortikulture u Plavinki Zabok.
Gradonačelnik je u samostalnoj nadležnosti dodijelio zahvalnice članicama i članovima Stožera civilne zaštite grada Zaboka i zabočkim dobrovoljnim vatrogasnim društvima koji su kao operativne snage sudjelovali u provedbi mjera Stožera civilne zaštite, a zahvalnice su uručene i Tomislavu Kaltneckeru, za nesebičnu pomoć i suradnju s Gradom Zaboku prilikom realizacije projekta rekonstrukcije raskrižja Ulice Matije Gupca, Ivana i Cvjete Huis i Đačkog puta te Nikoli Vraniću, poznatijem kao J.R. Augustu, kantautoru i dobitniku triju Porina za doprinos promociji grada Zaboka i Krapinsko – zagorske županije. On je svojim nastupom i uveličao ovu svečanost.

– Pokušali smo, ne znajući da će korona nastaviti svojim galopom ili kasom kroz Hrvatsku, nadoknaditi ono što je bilo odgođeno, a to je proslava Dana grada Zabok kroz mjesec svibanj. U svakom slučaju, zakašnjela priznanja su isto priznanja, međutim, zakašnjela s godinom i više, djelomično gube svoj smisao i značaj. Stoga smo željeli učiniti to sada – rekao je gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, istaknuvši kako su najviše priznanje dobili Siniša Hajdaš Dončić i Oleg Butković, bivši i sadašnji ministri prometa.

Povijesni iskoraci

– Povelje su im uručene zbog pokretanja i realizacije projekta modernizacije i elektrifikacije naše zagorske pruge, modernizacije i uređenja Prilaza dr. Franje Tuđmana, spojne ceste Zabok – Sveti Križ Začretje, sada s nastavkom do Krapine, pa i svih drugih projekata, poput brze ceste do Bedekovčine, a u nastavku sada i do Zlatar Bistrice. To su povijesni iskoraci za Zagorje, a s obzirom na to da je Zabok prometno čvorište svih prometnica, osim sutlanske pruge, za Zagorje, onda je jasno da realizacijom tih projekata ipak najviše dobivamo mi – istaknuo je Hanžek.
Hajdaš Dončić ističe kako je ovo svojevrsna potvrda njegova dosadašnjeg rada i bavljenja politikom.

– Kad cijeli život živite u gradu Zaboku i dobijete vjerojatno najviše priznanje za tu godinu za doprinos u razvoju cestovne infrastrukture, onda vjerojatno možete biti djelomično ponosni na odrađen posao, i kao ministar u većem dijelu, i kao potpredsjednik Sabora jer je netko prepoznao vaš trud i zalaganje. Mislim da je normalno da, ako imate priliku upravljati javnim novcem, uvijek sukladno projektu, pomognete i gradu i županiji gdje živite – kazao je Hajdaš Dončić.
Gradu je na uručenoj Plaketi zahvalila i Željka Vukić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Zabok.

Priznanje ekipi

– Ovo nije priznanje samo meni, nego i cijeloj mojoj ekipi, jer iza svake aktivnosti i svakog humanitarnog dijela, ne stoji jedan čovjek, nego cijela ekipa. Ovim putem stoga zahvaljujem svim svojim zaposlenicima i volonterima na pomoći i na suradnji i na svemu što smo zajednički učinili, a što je prepoznao Grad Zabok, nagradivši ovaj put mene tim vrijednim priznanjem – istaknula je Vukić.

Nikola Vranić pak kaže kako je uvijek lijepo dobiti priznanje, a posebno kada ti ga dodijeli tvoj Grad.

– Iza mog uspjeha, mogu to reći, stoji 31 godina truda i rada, dakle, cijeli moj život. To je moj poziv, tako da mi s jedne strane nije bilo uopće teško, a s druge bilo je izrazito teško, ali čovjek sve zaboravi kada radi ono što voli i za što je rođen – zaključuje sve popularniji J.R. August.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba