INVESTICIJA OD TRI MILIJUNA EURA: U Termama Tuhelj otvoren Glamping Village

Glamurozno kampiranje u Zagorju u jednoj od 26 luksuznih mobilnih kućica, uz wellness oazu, wellness bazen i dječji bazen

Objavljeno: 24.06.2020. Jelena Jazbec

U Termama Tuhelj otvoren je Glamping Village, čije je uređenje stajalo tri milijuna eura, a projekt su Terme provele u suradnji s austrijskim partnerom Gebetsroitherom. Glamping, kao što mu samo ime kaže, spoj je glamura i kampiranja, a nešto više o projektu rekao nam je direktor Termi Vasja Čretnik.

– Smatramo da je ovo pravi dodatni sadržaj za Terme Tuhelj, imamo lijepe bazene, saune, wellness, prošle smo godine napravili kamp za one koji dolaze kamperima ili svojim šatorima i vidjeli smo tu jedan prostor da podignemo uslugu Termi Tuhelj te smo izgradili 36 mobilnih jedinica u koje je smješteno 26 mobilnih kućica, wellness oaza, wellness bazen, dječji bazen, znači, zaokružili smo jedno cjelokupno područje kampa za one koji žele luksuz, a istovremeno žele biti u prirodi. Sve smo to nadogradili jednom lokalnom pričom, na način da su svi proizvodi koji idu u tzv. breakfast basket, lokalni, a također smo i svakoj kućici dali ime po nekom od lokalnih gradova, sela, lokaliteta, te na taj način potičemo turiste koji borave ovdje, da idu posjetiti ta mjesta jer imaju što vidjeti – ističe Čretnik.
Pojašnjava i kako su postavili tri tipa kućica.

– Tako postoji mogućnost spajanja dvaju dvokrevetnih mini apartmana, od kojih svi imaju toalet, kuhinju i dnevni boravak, što znači da u njima može boraviti par, ili, kada se spoje, dva para. Zatim su tu family kućice, s tri spavaće sobe za šest osoba, te najluksuznije kućice s velikom terasom, velikim dnevnim boravkom i dvije spavaće sobe. Sve smo obogatili i dodatnim sadržajem, pa je tako oko family kućica dodan dječji bazen, a drugi je dio malo mirniji, s wellness bazenom, saunom, jaccuzijem, masažama i slično – otkriva direktor Termi te priznaje da ih je korona kriza malo zaustavila.

– Zbog korone nema puno upita od stranaca, na koje ciljamo, no, prve rezervacije su tu, sutra nam dolaze prvi gosti, tako da vjerujemo da ćemo to brzo napuniti jer se ipak omogućava socijalna distanca i boravak u prirodi – optimističan je Čretnik.

Nova radna mjesta

Na otvorenju je bio i slovenski ministar tehnologije i gospodarstva, te nekadašnji direktor Termi Olimia Zdravko Počivalšek.

– Izrazito me veseli što smo došli do otvorenja jednog luksuznog resorta, i to u ova teška, krizna vremena. Još me više veseli činjenica što je to dobar primjer uspješne međudržavne suradnje, sve investicije su u ova vremena dobro došle, pogotovo ako ćemo pomoću njih očuvati radna mjesta i otvoriti neka nova. Mislim da je to dobra dodatna ponuda za postkorona vrijeme u turizmu – otkrio je Počivalšek, dodavši kako Slovenija za sada ne razmišlja o zatvaranju granica, ali svi moraju brinuti o zdravstvenoj situaciji.

– Veseli me što su i Hrvatska i Slovenija relativno dobro prevladale epidemiju, a samo odgovornim odnosom prema zaštiti zdravlja moći ćemo otvoriti vrata gospodarstvu, a u prvom redu turizmu. Turizmu najprije moramo omogućiti da preživi ova teška vremena. Naši građani će sami odlučivati gdje će provesti godišnji odmor, mi potičemo na restart slovenskog turizma bonovima koje smo uveli za sve punoljetne građane u iznosu od 200 eura i 50 eura za one do 18 godina. Te bonove mogu koristiti od 19. lipnja, no, siguran sam da će rado, kao i prijašnjih godina, posjetiti Hrvatsku. Turizma bez otvorenih granica nema i svako zatvaranje granica znači puno poteškoća za turizam, zato su i jedna i druga zemlja dužne napraviti sve da se ta zdravstvena situacija održi na razini na kojoj je bila do sada – ističe Počivalšek.
Riječi hvale za novu investiciju u Termama Tuhelj imao je i predsjednik RH Zoran Milanović.

– Ovo što se danas otvara, pravi je put u turizmu, održivi je put, radi se o finom, malom, nipošto razmetljivom luksuzu, za ljude koji rade, zarade i žele se odmoriti. Ovo je način na koji bi se Hrvatska trebala turistički razvijati. Mala zemlja po broju stanovnika, Hrvatska je po broju dolazaka i noćenja na godišnjoj razini globalni gigant, što znači da smo preopterećeni, dolazi previše ljudi, no svaki gost je dobrodošao, ali opterećenje našeg prostora u kratkom je vremenu preveliko i zato ovakvi primjeri ulaganja, ne samo ovdje, nego i na Jadranu, su pravi put – istaknuo je Milanović, prisjetivši se kako je nakon otvorenja Termi 1982. godine došao onamo prvi puta i bio zadivljen.

Najbolje toplice

– Bilo je fascinantno, to su bile najbolje toplice u tadašnjoj Jugoslaviji. Znao sam da ni u Sloveniji nije bilo boljih, što je bilo značajno, jer je Slovenija uvijek prednjačila u ekonomiji. Drago mi je što je, nakon što su toplice kasnije doživjele silaznu putanju, došao dobar investitor i u manje od deset godina na ovom je prostoru nastao jedan mini klaster toplica i kompleksa u Podčetrtku, koji je bio pojam kada je nastao, i toplica u našem Tuhlju, koje su iz godine u godinu sve bolje i bolje i već su sada na visokoj razini. Ovo je najbolji par toplica u ovom južnom dijelu Europe – kaže Milanović.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar rekao je da mu je zadovoljstvo pozdraviti prisutne u najboljem hotelu u Republici Hrvatskoj i u najboljim termama u Republici Hrvatskoj.

– Danas je vrlo izazovno vrijeme i ova korona nam je uzrokovala velike gospodarske probleme i kad krećete u takvu investiciju, morate biti malo pozitivno ludi. Morate imati malo pozitivno ludi menadžment, a ja vas uvjeravam da su dva direktora Termi upravo takva. Znam koliko su kreativni i da ne prihvaćaju nikakve prepreke da bi došli do cilja koji su si zacrtali. Kad sam prije 15 dana razgovarao s njima, mislio sam da to ne može biti gotovo na vrijeme, ali može. Glamping, jedan novi sadržaj s pet zvjezdica, jedini u kontinentalnoj Hrvatskoj, u Zagorju, bajci na dlanu. Takvim projektima gradimo kontinentalni turizam, u koji treba što više ulagati jer ima puno veće mogućnosti od podrške koju dobiva – istaknuo je Kolar.
Na otvorenju je bio i pomoćnik ministra turizma Robert Pende.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba