Najveći europski malonogometni turnir, Coca-Cola Cup, okupio najbolje mlade zagorske nogometaše

Ekipe Tvrdi Dečki i Apollon izborile nastup na državnoj završnici u Splitu

Objavljeno: 24.06.2020. JJ

Najveći malonogometni turnir u Europi, Coca-Cola Cup, okupio je najbolje mlade nogometaše Krapinsko – zagorske županije. Završni županijski turnir odigran je u Konjščini, a najbolje ekipe, Tvrdi Dečki i Apollon, izborile su daljnje natjecanje na državnoj završnici u Splitu.
Coca-Cola Cup godišnje okupi više od 37.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u dvije kategorije: 2002. godište i mlađi te 2005. godište i mlađi. U obje kategorije odigrane su odlične finalne utakmice u obje kategorije. U mlađoj konkurenciji, uspješnijim izvođenjem sedmeraca, pobjedu i put u Split osigurala je ekipa Tvrdi Dečki nad ekipom Ne Puščaj. U starijoj konkurenciji susrele su se ekipe Apollon i Horse City Boys, a pobjedu je s minimalnih 1:0 osigurala ekipa Apollon.

U skladu s mjerama

Događanje je bilo organizirano u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH, uz obaveznu dezinfekciju i registraciju.
Nakon stanke u ožujku, mnogobrojne manifestacije i turniri su otkazani i prebačeni na sljedeću godinu, tako da su Plazma Sportske igre mladih jedna od rijetkih svjetskih manifestacija koja je nastavila svoju sezonu.

– Nakon pauze uzrokovane koronavirusom, veseli me opet vidjeti djecu kako nastupaju, također sam prezadovoljan vidjevši koliko su djeci igre nedostajale. Igre ćemo svakako dovesti do samog kraja, odradit ćemo sva natjecanja, pa i samo finalno natjecanje u Splitu i nadam se međunarodno finale – istaknuo je Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.
Edukacija djece i mladih izrazito je važan segment Igara. Od ove godine u suradnji s UEFA-om, pokrenuta je kampanja promocije ženskog nogometa, a na svojim događanjima djecu redovito educiraju i kroz kampanju u suradnji s Nacionalnim programom sigurnosti u cestovnom prometu te kroz kampanju “Budi navijač, a ne razbijač”.

24-godišnja tradicija

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 24 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori. Najuži organizacijski tim Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj broji 13 suradnika i 700 koordinatora i voditelja na terenu u statusu vanjskih suradnika, koji godišnje organiziraju više od 250 kvalifikacijskih turnira u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika), više od 30 jednodnevnih sportsko – edukativnih događanja u sklopu Turneje radosti, državne završnice u Savudriji i Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u tri zemlje: Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini, u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter