Nemojte propustiti ovu zanimljivu kulturnu večer u Krapini!

U četvrtak u dvorištu Galerije koncert KUD-a Ilirci, a prije toga otvorenje izložbe radova članova Udruge distrofičara Krapina

Objavljeno: 22.06.2020. zagorjeinternational

U Galeriji grada Krapine, u četvrtak s početkom u 19.30 sati otvara se izložba radova članova Udruge distrofičara Krapina. Nakon otvorenja izložbe u 20.30 sati u dvorištu Galerije grada Krapine održat će se koncert KUD-a Ilirci. Oba kulturna događaja odvijaju se u sklopu projekta “Ključ kulture za sve generacije”, koji provodi Pučko otvoreno učilište Krapina.
Radovi koji će biti izloženi u Galeriji, nastali su na 15 likovnih radionica koje su se održavale od ožujka 2019. do lipnja 2020. godine, a vodila ih je Mirjana Smolić.

Nadmašili mogućnosti

– Izložba je bogata i interesantna, autori su bili produktivni, a radovi su sjajni. Zastupljene su sve tehnike; od crtačkih i slikarskih do grafičkih i kiparskih. Cilj radionica je potpuno ostvaren, a to je da se ljudi s tjelesnim teškoćama mogu maksimalno izraziti i to im je puno značilo – rekla je Smolić.
Mirjana Janžek, predsjednica Udruge distrofičara Krapina, istaknula je kako im je drago što je Pučko otvoreno učilište Krapina prepoznalo njihovu udrugu kao partnera.

– Bilo je to nešto novo za nas. Umjetničke tehnike za koje nismo ni čuli, izazov prema kojem smo bili skeptični. Nismo vjerovali u sebe, ali tu je bila profesorica Smolić koja je vjerovala i iz nas izvukla najbolje. Nadmašili smo naše mogućnosti, približili si umjetnost i dokazali da možemo biti dio kulture – objasnila je Janžek.

Ilirci i Ilirčeki

Za koncert, koji će biti održan nakon otvorenja izložbe, Ilirci i Ilirčeki su marljivo vježbali pod vodstvom Siniše Miklaužića i Kristijana Tutića od ožujka 2019. godine.
Siniša Miklaužić, umjetnički voditelj i dirigent Mješovitog pjevačkog zbora KUD-a Ilirci, najavljuje da će Ilirci izvesti šarolik repertoar, od pjesama s Festivala kajkavskih popevki i pjesama Emila Cosseta, do suvremenih obrada popularnih pjesama Zlatana Stipišića – Gibonnija. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba