Sportsko druženje hrvatskih branitelja u dolini Biušek

Održan prvi Memorijal “Stjepan Košanski”, u spomen na nedavno preminulog člana UDVDR-a

Objavljeno: 20.06.2020. zagorjeinternational

U subotu je u dolini Biušek u Humu na Sutli održano sportsko druženje hrvatskih branitelja, članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Zabok, udruge partnera UDiVDR-a Bedekovčina te humskih udruga.
Druženje je organizirano povodom obilježavanja 25. obljetnice VRO-a “Bljesak” i Dana državnosti, pod nazivom prvi Memorijal “Stjepan Košanski”, u spomen na nedavno preminulog člana udruge Stjepana Košanskog iz Huma na Sutli.

Posebnog kova

– Prisjećamo se sjajnog čovjeka koji nas je napustio prerano, u naponu životne snage, koji je ostavio neizbrisivi trag u Domovinskom ratu, ali i poslije kroz angažman u zajednici. Iako su prošli strahote u Domovinskom ratu, hrvatski su branitelji posebnog kova i zbog toga su unatoč teškim uvjetima postali pobjednici u Domovinskom ratu, oni su ti koji su najzaslužniji za stvaranje naše države. Zato zajedno s braniteljskim udrugama, kroz obrazovni sustav i generacije koje dolaze, moramo čuvati tu uspomenu kao trajnu vrijednost – rekao je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
Na druženju je bio i predsjednik zagorskog HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora u dosadašnjem sazivu, Siniša Hajdaš Dončić, istaknuvši da su za njega branitelji pobjednici u ratu, a humanitarci u miru.

Četvrti puta

Predsjednik UDVDR-a Ogranak Zabok Josip Horvatin otkrio je da se tradicionalno branitelji druže u toj humskoj dolini jer je od 110 članova udruge, 30–ak njih s područja Huma na Sutli.

– Ovo je četvrti puta da se sastajemo i družit ćemo se dok smo god živi – rekao je Horvatin.
Po završetku otvorenja druženja, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim braniteljima i na grobu nedavno preminulog Stjepana Košanskog.
Događanju su nazočili i zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek te načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba