U Zlataru otvorena etno izložba "Kak je negda pri nas bile"

“Nema dovoljno prostora za brojne eksponate koji se još čuvaju u bakinim škrinjama”

Objavljeno: 20.06.2020. zagorjeinternational

U Galeriji izvorne umjetnosti u Zlataru u petak je otvorena etno izložba “Kak je negda pri nas bile”, u organizaciji Udruge umirovljenika Zlatar i Galerije. Izloženi su stari uporabni i ukrasni predmeti kojima su se nekad koristili naši djedovi i bake, kao i razne crno – bijele fotografije. Posjetitelji se tako mogu prisjetiti običaja, radova i svakodnevnog života kroz predmete koji se još ponegdje čuvaju u bakinim škrinjama, na tavanima i podrumima. Predsjednik Udruge umirovljenika Željko Slunjski otkrio je da su sličnu izložbu željeli otvoriti uz Valentinovo, no željeli su tematiku proširiti, da bi na kraju otkrili da nemaju dovoljno prostora za sve eksponate koje čuvaju pojedine članice.

– Ova je izložba gušt i emocija. Lokalnog je karaktera i mogu je razumjeti domaći ljudi – rekao je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, dok je izložbu otvorila gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek.

– Udruga umirovljenika okuplja članice i članove kako iz Zlatara, tako i iz Mača i Lobora. Oni pokazuju kako je zajedništvo važno i granice općina nas spajaju. Hvala Udruzi na prekrasnoj izložbi – rekla je Auguštan – Pentek.
U glazbenom programu nastupila je mlada Zlatarščanka Jelena Kadoić na violini. Izložba se može razgledati subotom i nedjeljom od 9 do 11 sati, odnosno, prema najavi, do 5. srpnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba