Zagorski HDZ u Krapini predstavio svoj izborni program za područje KZŽ

“Otvorit ćemo pet tisuća radnih mjesta, izgraditi šest sportskih dvorana i olimpijski bazen u Šemnici, revitalizirati Sutlansku prugu te dovršiti brzu ceste do Marije Bistrice”

Objavljeno: 19.06.2020. zagorjeinternational

Predsjednik zagorskog HDZ–a i nositelj liste za III. Izbornu jedinicu Žarko Tušek u društvu stranačkih kolega s liste, krapinskog gradonačelnika Zorana Gregurovića, načelnice Lobora Ljubice Jembrih, gradonačelnika Oroslavja Emila Gredičaka i državne tajnice u Ministarstvu hrvatskih branitelja Nevenke Benić, u Krapini je predstavio program HDZ–a za iduće četiri godine, čiji je slogan “Sigurna Hrvatska”. Tušek je svoje kolege nazvao “dokazanim ljudima” koji su se u vremenu koje je iza nas dokazali kroz rad, projekte i razvoj svojih sredina, ali i Republike Hrvatske u cijelosti.

– Svi smo svjesni da je ispred nas jedno izazovno razdoblje. Vlada Andreja Plenkovića pokazala je da zna kako se brani život, zdravlje, radna mjesta i kako se štiti ekonomija i gospodarstvo u cijelosti. S ponosom svakodnevno prezentiramo koliko je investicija realizirano uz podršku Vlade na području Krapinsko – zagorske županije. Ponosimo se elektrifikacijom pruge, brzom cestom prema istoku koja je došla do Zlatar Bistrice i nastavlja se brzom cestom prema Krapini, aglomeracijama koje gradimo, sa 17 vrtića u nepune dvije godine na području cijele županije, svim nerazvrstanim cestama, potporama u gospodarstvu vrijednima nekoliko stotina milijuna kuna, potporama za samozapošljavanje, ali i radovima u javnoj infrastrukturi – izjavio je Tušek.
Nabrojana postignuća nazvao je “kapitalnim projektima” koji iz dana u dan mijenjaju vizuru Hrvatskog zagorja. Istaknuo je da su se navedena postignuća ostvarila zbog ekonomski jake države, financijske stabilnosti, kontinuiranog rasta BDP-a u mandatu Vlade Andreja Plenkovića, ali i zbog partnerstva svih dionika na području KZŽ koji su “partneri politika Vlade RH”.

Očuvanje stabilnosti

– Finale svih “utakmica” iza nas jest ova velika kriza koja još uvijek ne jenjava i nismo sigurni kako će se odvijati, ali smo u toj krizi pokazali enormnu razinu liderstva, društvene, gospodarske i zdravstvene odgovornosti te kroz 100 milijuna kuna intervencije spasili na tisuće radnih mjesta na području županije. To je poruka sigurnosti o kojoj uvijek govorimo, ta poruka stabilnosti o kojoj stalno govori predsjednik Vlade i upravo takvu Hrvatsku, stabilnu, ekonomski jaku i međunarodno prepoznatljivu, želimo graditi u godinama koje su ispred nas. Ova Vlada, ovi ljudi, pokazali su u najtežim krizama kako treba upravljati sustavom i državom te očuvati ekonomsku stabilnost svih sugrađana. Kapitalne poruke koje šaljemo su one o rastu plaća, mirovina, o novim bespovratnim sredstvima za samozapošljavanje, o planiranju da se otvori novih 100 tisuća radnih mjesta, a naglašavam da smo do sada uspjeli osigurati novih 120 tisuća radnih mjesta u mandatu koji je iza nas. Za sve te ideje Vlada je osigurala 22 milijarde eura europskih sredstava, kako bi one mogle zaživjeti – rekao je Tušek i istaknuo značaj spomenutih projekata za KZŽ.

– Što se tiče teme prometne infrastrukture, cilj je završiti, nastaviti i izgraditi nove prometne i željezničke megaprojekte, koji već sada u svojoj realizaciji mijenjaju konture prometne infrastrukture na području naše županije. Nastavljamo s elektrifikacijom pruge prema Krapini, sa spojem prema Lepoglavi i spajanjem na Varaždin. Revitalizirat ćemo prugu Zabok – Varaždin, iako ta pruga nije dio prometne strategije Krapinsko – zagorske županije. Revitalizirat ćemo Sutlansku prugu, za što također postoji odluka Vlade, nastavljamo izgradnju brze ceste prema Mariji Bistrici i dalje prema spoju Popovec, nastavljamo izgradnju kraka brze ceste Zlatar Bistrica – Hum Breznički, nastavljamo i završavamo spojnu cestu Zabok – Krapina, obnavljamo Državnu cestu D302 Mokrice – Gornja Stubica – Donja Stubica – Oroslavje – Mokrice, ovih dana evo očekujemo potpisivanje ugovora i početak radova. Nastavljamo i izgradnju državne ceste kroz zonu Drajža u Humu na Sutli. U fokusu su nam i ostale državne ceste, a to je rekonstrukcija Državne ceste D207 Đurmanec – Hum na Sutli i rekonstrukcija Državne ceste D74 Žutnica – Gornje Jesenje – istaknuo je Tušek, spomenuvši i lošu sportsku infrastrukturu na području KZŽ, zbog čega će kapitalni projekti biti gradnja sportskih dvorana u Petrovskom, Krapinskim Toplicama, Velikom Trgovišću, Stubičkim Toplicama, Konjščini i Oroslavju, a koje će biti izgrađene u narednom mandatu. Zalagat će se, dodao je, i za izgradnju dvorane u Svetom Križu Začretju.
Na području KZŽ Tušek je najavio gradnju pet igrališta s umjetnom travom, a prvo takvo igralište je već u završnoj fazi u gradu Krapini te olimpijskog bazena u Šemničkim Toplicama, projekt vrijedan 80 milijuna kuna, za koji je izdana i građevinska dozvola. Naglasio je da se ne smije zaboraviti na stotine zagorskih sportaša i trenera, već im je potrebno pomoći kako bi što više napredovali.

Turistička atrakcija

Na području kulture, najveći projekt je “Crna kraljica” u Krapini, za koju Tušek kaže da će biti velika turistička atrakcija. Planira se i revitalizacija Starog grada u Konjščini, uz obnovu dvoraca i sakralnih objekata.
– Vlada Andreja Plenkovića nastavit će i s barem milijardu kuna potpora za zagorsko gospodarstvo, poduzetništvo i obrtništvo, dok je za poljoprivredu na sjeverozapadu Hrvatske namijenjeno tri milijarde kuna. Prema našim projekcijama, računamo u vremenu od četiri godine otvoriti 5000 radnih mjesta u našoj županiji, a učetverostručit ćemo i potporu u strukovnom obrazovanju i deficitarnim zanimanjima – rekao je Tušek. Kapitalni projekt bit će i izgradnja hrvatskog nacionalnog vatrogasnog vježbališta u Oroslavju.

– Smatram da je izbor jasan. Sigurnost, stabilnost i projekti s jedne strane i liderstvo Andreja Plenković te kvalitetni ljudi s kojima ćemo nastaviti što smo započeli s druge strane. Vjerujem da će Zagorci znati to prepoznati – zaključio je Tušek. (Lovro Belošević)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba