Završeno uređenje šumske ceste između Sopota i Vinagore

Mještanima Velike i Male Gore put do Pregrade skraćen za jednu trećinu

Objavljeno: 16.06.2020. zagorjeinternational

Na području Pregrade, uređena je nerazvrstana cesta S2-V32 u šumsku prilaznu cestu. Riječ je o cesti duljine 2,3 kilometra koja povezuje dva mjesna odbora na području Pregrade, Sopot i Vinagoru, a koju će koristiti šumoposjednici, kao i lokalno stanovništvo za kraće i lakše prometovanje.

Dodatni troškovi

Cesta je proširena, pošljunčana i poravnana, prema pravilima uređenja šumske ceste koja ne podrazumijevaju asfaltiranje, a izvođač radova bio je Hlupić prijevoz i rad građevinskim strojevima. Ugovoreni radovi bili su vrijedni 1.154.989,44 kune, no zbog nepredviđenih okolnosti koje je bilo nužno izvesti prilikom rekonstrukcije ceste, a koji se odnose na zamjenu kamenog materijala na dijelu trase šumske ceste uslijed nedovoljne zbijenosti, ugradnju dodatnih propusta te povećanih iskopa, vrijednost izvedenih radova iznosi 1.492.604,43 kune, za što je Grad Pregrada osigurao sredstva u svom proračunu.
Uređenje ove ceste značajno je za stanovnike Vinagore, posebice za mještane Velike i Male Gore, kojima je skraćen put do Pregrade za jednu trećinu, a cesta prolazi i uz izletište Vražja peć, koje privlači izletnike i izvan pregradskog kraja.

Umjetna trava

Uz uređenje cesta, Grad Pregrada nastavlja s ulaganjima i u sportsku infrastrukturu. Nakon što je prošle godine energetski obnovljena zgrada Sportske zajednice, ovih dana započela je izgradnja novog pomoćnog igrališta kod glavnog nogometnog igrališta NK Pregrada. Teren se gradi na parceli koju je Grad Pregrada otkupio prošle godine, a očekuje se kako bi novo pomoćno igralište trebalo biti završeno u srpnju ove godine. Uz travnati teren, pregradski će nogometni klub imati i teren od umjetne trave, koji bi također služio za treninge, kako bi se osigurali uvjeti za sve kategorije, a posebno one najmlađe. Dobiveno je oko 1500 četvornih metara vrlo kvalitetne umjetne trave koja je bila korištena na pomoćnom igralištu GNK Dinamo u Maksimiru. Radi se o pet godina staroj podlozi u odličnom stanju, koja se može koristiti još dugo vremena. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba