Zanimljiva policijska akcija u Novom Golubovcu

Zatečeni s više od pet i pol kilograma marihuane, uhićena četvorica muškaraca

Objavljeno: 12.06.2020. JJ

Protiv četvorice hrvatskih državljana podnesena je kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama U utorak oko 23 sata, na parkiralištu željezničke postaje u Novom Golubovcu, policijski službenici Policijske uprave krapinsko – zagorske uočili su dva sumnjiva vozila, jedno zagrebačkih, a jedno čakovečkih registarskih oznaka i četiri sumnjive osobe. 27-godišnji i 30-godišnji hrvatski državljani ostali su kraj jednog od automobila, dok su dvije muške osobe žurno ušle u automobil čakovečke registracije i udaljili se s mjesta događaja. Brzim postupanjem policijskih službenika, vozilo je zaustavljeno nakon nekoliko minuta te je utvrđeno kako se u njemu nalaze 25-godišnji i 34-godišnji hrvatski državljani.
U vozilu zagrebačkih registarskih oznaka uočena je vreća ispunjena biljnom materijom te su sva četvorica uhićeni zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.
Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, izvršene su pretrage u Zagrebu i oba osobna vozila, te je tom prilikom u Zagrebu pronađeno 737 grama marihuane, a u vozilu zagrebačke registracije još 4895 grama marihuane, odnosno, ukupno su pronađena 5632 grama marihuane.
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su sva četvorica zajedno počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, zbog čega je protiv njih podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba