U sklopu Nacionalne kampanje "“SofiJA“

PRIJAVITE SE: Idućeg petka u Zaboku radionica “Obiteljsko nasilje – društveni problem”

Objavljeno: 11.06.2020. JJ

U Zelenoj dvorani u Zaboku u petak, 19. lipnja, održat će se radionica pod nazivom “Obiteljsko nasilje – društveni problem”, s početkom u 13.30 sati. Radionica se održava u sklopu Nacionalne kampanje za osnaživanje žena “SofiJA“, čiji je nositelj Udruga za zaštitu i promicanje ljudskih prava “SofiJA“, a partneri su Udruga Plavi telefon i Dom “Duga – Zagreb”, koja će provesti ukupno 21 radionicu za stručnjake iz socijalne skrbi, pravosuđa, policije, zdravstva, obrazovanja i nevladinih organizacija koje se bave ovom temom.

Druga po redu

Radionica u Krapinsko – zagorskoj županiji druga je po redu nakon one u Zagrebu. Cilj je definirati razine suradnje iz uloge svakog od prisutnih nadležnih tijela u situacijama procesuiranja prijava obiteljskog nasilja te iz vlastite prakse ukazati na probleme u sustavu i zajednički pokušati doći do rješenja na neke probleme s kojima se u radu susreću. Također, cilj je i dobiti uvid u iskustvo i očekivanja sudionika u odnosu na stvaranje i podizanje nove „online platforme“ kojoj će svrha biti omogućiti stalno otvorenu online razmjenu informacija između različitih sustava u cilju bržeg i kvalitetnijeg postupanja u slučajevima nasilja u obitelji.

Do utorka

Planirano trajanje radionice je od 13.30 do 16.30 sati, a uključuje prezentaciju problematike, interaktivnu radionicu te dvije pauze za okrepu. Svoje sudjelovanje potvrdite na e-mail [email protected], najkasnije do utorka, 16. lipnja, u 11 sati. Osoba za kontakt je Ljerka Oppenheim – koordinatorica projekta ([email protected]).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba