Laptop u ruke i izađi na teren!

Do 15. lipnja se zaprimaju prijave za popisivače poljoprivrede

Objavljeno: 10.06.2020. zagorjeinternational

Koliko tona voća i povrća ima Hrvatska? Ima li više svinja ili peradi? A koliko je ekoloških proizvođača? Na ova i slična pitanja odgovori će se znati nakon popisa poljoprivrede, koji će se u RH provoditi od 14. rujna do 14. listopada.

Opsežno istraživanje

Radi se o opsežnom statističkom istraživanju čiji je cilj dobivanje što preciznijih podataka o hrvatskoj poljoprivredi i utvrđivanje važnosti te djelatnosti za hrvatsko gospodarstvo, a ako i sam želiš sudjelovati u procesu, prijavi se za popisivača! Prijave se vrše putem web stranice Državnog zavoda za statistiku (www.dzs.hr) do 15. lipnja 2020., a o samom popisu informirajte se na www.popispoljoprivrede.hr.
Prikupljat će se podaci o zemljišnom fondu, načinu korištenja poljoprivrednog zemljišta, površini voćnjaka, maslinika i vinograda te broju voćnih stabala i trsova vinove loze, navodnjavanju, stočnom fondu, radnoj snazi u poljoprivredi, ostalim dohodovnim djelatnostima, smještaju životinja, gospodarenju stajskim gnojem, mehanizaciji, mjerama potpore ruralnom razvoju te ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Definiranje problema

Državni zavod za statistiku će prve rezultate Popisa poljoprivrede objaviti do 30. studenoga 2020., a konačne rezultate najkasnije do 31. prosinca 2021. Dobiveni podaci bit će pokazatelj preko kojeg će državna i lokalna vlast moći točnije definirati probleme poljoprivredne djelatnosti i u skladu s time planirati i donositi odgovarajuće odluke i pružiti odgovarajuću potporu za njezin razvoj. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba