Jedinstvena prilika za osmaše

KREATIVNI STE, PRECIZNI I AMBICIOZNI? Onda upišite prvi razred srednje škole za staklara ili tehničara staklarstva u Školskom centru Rogaška Slatina

Objavljeno: 09.06.2020. zagorjeinternational

Staklarna Rogaška d.o.o. poduzeće je koje u dugogodišnjoj tradiciji atraktivnim i modernim proizvodima obogaćuje domove mnogih i nudi nezaboravne poklone koji nikada ne gube sjaj. Posebnost poduzeća je u tome što ima vlastiti Školski centar i to je jedina slovenska škola koja provodi edukaciju na području staklarstva i optike. Zanimljivo, staklari ondje ne čekaju ni dana na burzi rada, a redovito se traži nova radna snaga, i to ne samo u Sloveniji, već i u Hrvatskoj, a posebno u pograničnom području Lijepe Naše.

Savršena prilika za mlade Zagorke i Zagorce, zar ne?

Raspisan natječaj

Upravo zato, Školski centar Rogaška Slatina i Staklarna Rogaška pozivaju sve zainteresirane učenike da se prijave i upišu prvi razred srednje škole trogodišnjeg programa staklar ili četverogodišnjeg programa tehničar staklarstva u Školskom centru Rogaška Slatina, koji već pohađa 60-ak učenika.
Svim učenicima na raspolaganju je učenički dom Školskog centra Rogaška Slatina, koji je jedan od najmodernijih domova u Sloveniji, a nudi stotinu kreveta apartmanskog tipa s kupaonicom i sanitarijama. Na svakom katu nalazi se čajna kuhinja, a učenicima su na raspolaganju i moderna kuhinja i blagovaonica, prostor za fitness i bežični internet. Velika prednost učeničkog doma njegova je fizička povezanost sa školom i činjenica da su učenicima na raspolaganju stručni djelatnici, koji im pomažu kod učenja, kako za vrijeme školskih sati, tako i izvan njih.

Osim odličnih uvjeta za učenje, učenicima je u slobodno vrijeme omogućen niz aktivnosti, od sudjelovanja u domskim događanjima i kreativnim radionicama, druženja na tematskim poslijepodnevima, do obilaska izložbi, predavanja i koncerata, kao i posjeta kazališnim predstavama i filmskim projekcijama. Tjelesna aktivnost učenika potiče se organiziranjem raznih sportskih druženja, pa tako učenici mogu birati između igranja stolnog tenisa i nogometa, zumbe i fitnessa te šaha.

Online prijava

U ovoj školskoj godini poduzeće je raspisalo natječaj za pet kadrovskih stipendija za program tehničar staklarstva i deset kadrovskih stipendija za program staklar. Stipendija za tehničare staklarstva u prvom razredu iznosi 200, u drugom 230, u trećem do 250 i u četvrtom do 270 eura. Zanimljivo je da naučnici dio školske godine provode u školi, a dio u poduzeću, a tijekom obuke, kod poslodavca imaju i pravo na naučničku nagradu koja u prvom razredu iznosi 250, u drugom 300 i u trećem 400 eura. Uz naučničku nagradu, mjesečno im je osigurana i kadrovska stipendija, koja u prvom razredu iznosi 200, u drugom 250 i u trećem 270 eura.

Osim u okviru obvezne prakse, svim učenicima omogućeno je i stjecanje praktičnog iskustva i vještina u okviru prakse tijekom praznika, a najvažnije od svega jest da ih nakon završetka školovanja očekuje sigurno zaposlenje.
Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici www.scrs.si, a prijave se šalju na adresu elektroničke pošte [email protected], zaključno do 17. lipnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba