Od 10 prometnih nesreća prošlog vikenda, dvije su skrivili alkoholizirani vozači

BEDEKOVČINA: Vozio s 2,81 promilom i bez vozačke dozvole

Objavljeno: 08.06.2020. JJ

Proteklog vikenda na području Policijske uprave krapinsko – zagorske, evidentirano je sedam kaznenih djela, 10 prometnih nesreća i pet prekršaja. Evidentirana su tri kaznena djela oštećenja tuđe stvari, tri kaznena djela krađe i jedno kazneno djelo teške krađe. Šest prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom i dogodile su se u Lazu Bistričkom, uslijed nepropisne vožnje u natrag, u Maču, zbog nepropisne radnje vozilom, u Đurmancu, zbog nezaustavljanja vozila pred prijelazom ceste preko željezničke pruge, u Humu na Sutli i Podbrezovici, uslijed neprilagođene brzine i u Zaboku, uslijed oduzimanja prednosti prolaska.

Teško ozlijeđen

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Stubičkim Toplicama zbog nepropisne radnje vozilom, vozač motocikla zadobila je teške tjelesne ozljede, dok je u Višnjevcu došlo do slijetanja motociklista van kolnika zbog nedržanja vozila uz desni rub kolnika. Vozač motocikla upravljao je vozilom sa 1,23 promila alkohola u organizmu i zadobio je lakše tjelesne ozljede. U prometnoj nesreći koja se dogodila u Zlatar Bistrici zbog nepropisne radnje vozilom, jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede, a vozač koji je skrivio tu prometnu nesreću vozilom je upravljao s 1,69 promila alkohola u organizmu, dok su u prometnoj nesreći koja se dogodila u Gregurovcu uslijed neprilagođene brzine, dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede. U nedjelju se pak dogodilo prevrtanje poljoprivrednog traktora u Bezavini kraj Velikog Trgovišća, prilikom čega je jedna osoba smrtno stradala.

1,71 promil

Evidentirana su i dva prekršaja u cestovnom prometu. U nadzoru prometa u Pregradi, zatečen je vozač kako upravlja osobnim vozilom s 1,71 promilom alkohola u organizmu, dok je u nadzoru prometa u Bedekovčini zatečen vozač kako upravlja osobnim vozilom s 2,81 promila alkohola u organizmu i prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno, bez vozačke dozvole.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba