U tijeku je energetska obnova Policijske postaje Donja Stubica

NOVO RUHO I VELIKE UŠTEDE: Očekuje se godišnje smanjenje potrošnje energije za grijanje do čak 70 posto

Objavljeno: 07.06.2020. JJ

Već više od godinu dana provodi se projekt energetske obnove zgrade policije u Donjoj Stubici. Podsjetimo, Ministarstvo unutarnjih poslova prijavilo je projekt na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava pod nazivom “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, koji se provodi sukladno Operativnom programu “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a vrijedan je 1.041.725,88 kuna (s PDV-om). Ukupno prihvatljivi troškovi prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava iznose 1.005.350,88 kuna (s PDV-om), a dodijeljena bespovratna potpora iznosi 635.275,37 kuna (s PDV-om).

Energetski razred

Projektom su obuhvaćena ulaganja koja doprinose uštedi minimalno 50 posto energije i poboljšanju energetskog razreda građevine, a obuhvaćaju toplinsku izolaciju vanjskih zidova, toplinsku izolaciju međukatne konstrukcije, rekonstrukciju krova, zamjenu fasadnih stijena i ostakljenih vrata te zamjenu vanjske stolarije i bravarije. Energetskom obnovom zgrade ostvarit će se smanjenje godišnje potrošnje primarne energije u zgradi za 71,5 posto, smanjenje potrošnje energije za grijanje zgrade za 68,42 posto te smanjenje emisije CO2 za 70 posto.

Siječanj 2021.

Inače, zgrada Policijske postaje Donja Stubica u sadašnjem je energetskom razredu E, dok je očekivani energetski razred nakon energetske obnove B. Projekt će se provoditi do siječnja 2021. godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba