Pa kamo ih je natrpao?!

Za 500 eura, automobilom trebao ilegalno prevesti 17 Egipćana u Sloveniju

Objavljeno: 06.06.2020. zagorjeinternational

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv 24-godišnjeg državljanina Rumunjske zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, piše Večernji list.

Naime, 24-godišnjaka se tereti da je 17. svibnja u neposrednoj blizini granice s Bosnom i Hercegovinom, za obećanu nagradu od 500 eura, primio na prijevoz u osobni automobil marke Kia Sorento sedamnaest državljana Egipta koji nisu imali putne isprave, vizu ni odobren boravak unutar Hrvatske ili Šengenskog prostora, s ciljem da ih odveze na teritorij Slovenije uz izbjegavanje granične kontrole, ali su ga policijski službenici zaustavili u mjestu Banfi u blizini državne granice s Republikom Slovenijom i spriječili u daljnjem prijevozu.

– Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Čakovcu usvojilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od bijega – kažu u DORH-u, a piše Večernji list.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba