KERUMOV SHOW U OTVORENOM

“Šta mi proizvodimo? Koji statuti, koji ustavi, koji zakoni? Ajmo zaorat oranice”

Objavljeno: 04.06.2020. zagorjeinternational

U emisiji Otvoreno HRT-a u srijedu navečer gostovali su Marijana Petir, nezavisna kandidatkinja na listi HDZ-a, Marija Selak Raspudić, nezavisna kandidatkinja na listi Mosta, Mirela Holy, nezavisna kandidatkinja na listi Restart koalicije, Igor Peternel, Domovinski pokret Miroslava Škore, i Željko Kerum, predsjednik HGS-a. Razgovarali su o predstojećim parlamentarnim izborima.

Kerum je rekao kako je on u politici već 12 godina.

– Moja je stranka već 12 godina prva u gradu Splitu, a druga u županiji – rekao je Kerum. Dodao je kako je u Splitu u koaliciji s HDZ-om. Naglasio je kako ide na predstojeće izbore zbog birača koji ga zovu.

– Ako uđem u Sabor, koalirat ću sa pobjednicima – rekao je i dodao kako misli da će HDZ pobijediti. Selak Raspudić je kazala kako se HDZ i SDP ne mogu nakon devastacije kojoj smo svjedočili kategorizirati kao prva ili druga liga.

– Smatram da ćemo i mi drugi doći u prvi plan kako bi stali na kraj ovoj vladajućoj oligarhiji koja je dovela zemlju u situaciju u kojoj se sada nalazi. Ovaj je saziv Sabora, kako neki govore, najlošiji do sada. Svjedočimo rasapu institucija, a s time i nepovjerenju u politiku – kazala je Selak Raspudić.

Marijana Petir je rekla kako su je i Škoro i Plenković pozvali na razgovor. Saslušala je njihove programe i opcije, a oni su njezine, a to je da želi na izbore izaći kao nezavisna zastupnica.

A onda je krenuo show Željka Keruma koji je skroz preuzeo emisiju.

– Uopće ne znam tko ste vas dvoje i koju stranku zastupate. Uopće ne znam u kojoj ste vi stranci. Zašto se vi natječete i koja ste vi stranka? Ja imam svoju stranku – upitao je Kerum Peternela i Mariju Selak Raspudić.

– Zar nije preveć, kako bi rekao predsjednik Tuđman, da idete i vi i suprug na izbore? Pa kako bi izgledalo da ja i moja žena smo tu sad? Tko bi dicu čuvao? – pitao je Kerum Selak Raspudić.

– Nije koruptivan ni SDP ni HDZ, to su pojedinci – rekao je Kerum pa blokirao upadicu Mirele Holy riječima: “Vite gospođo. Ne postoji koruptivna vlada, ne postoji koruptivni HDZ i SDP. Postoje pojedinci. Uzeli su lovu pa neka se sad opravdavaju. Potpisivali su, zašto, imaju USKOK i DORH. Nije točno da se raspadaju društvo i država. Mi se moramo borit s onim šta nas je snašlo. Mi moramo razgovarat šta će se desit nakon sezone koje nema, šta će se desit za iduću koje isto neće bit. Mi nemamo drugog posla osim turizma i svi smo vezani za turizam”, kazao je Kerum.

Peternel se pokušao ubaciti, ali je Kerum i njega blokirao.

– Gospodine, samo da završim, vi niste u životu podilili dvi plaće pa ne možete prekidat nekoga koji je dijelio po 3000 i 4000 plaće – nastavio je dalje Kerum u svom stilu. Voditelj ga je pitao zalaže li se on za veliku koaliciju.

– Vidite, u ovoj situaciji, kao što je bila 90,. di smo stvorili državu. Mi nemamo alternativu. Šta mi proizvodimo? Ja sadim, al predlažem to i Plenkoviću i Milanoviću. Koji statuti, koji ustavi, koji zakoni? Ajmo zaorat oranice. Vi ste ta ekipa koja oće uzet njihove pozicije, Škoro, Most. Željko Kerum, HGS ima kontinuitet. Ja sam došao s novcima i dao narodu. Devet milijuna kuna sam ja da penzionerima, to nitko nije napravio – kazao je Kerum pa se ponovno obratio Mariji Selak Raspudić.

– Vi ste filozof i sad vi oćete ić u politiku. Pa daj predajite na Filozofskom fakultetu, učite mlade. A nemojte političarima govorit kako će radit – kazao joj je Kerum. Selak Raspudić mu je nije ostala dužna.

– Ja bih rado orala polja, ali sustav je takav da smijete orati samo vi. Plaža Bene je dobar primjer toga – kazala mu je Selak Raspudić.

– Plaža Bene, čuj – nasmijao joj je se Kerum.

Govorili su i o online način studiranja i rada, a onda je opet nastupio Kerum.

– Ispričavam se, Mirela, može li se riba lovit online? Jel može? Jel se može pome, paradajz, kukumare iskopat online? Pa dajte recite ljudima, ljudi nemaju posla, o čemu pričamo – rekao je Krum.

Na kraju se osvrnuo na Škoru.

– U kojoj je jedinici Škoro? Ja ću ić di je Škoro. Ja bi pozva ljude da glasaju za mene jer sam ja iznenađenje izbora – zaključio je Kerum, prenosi Index.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter