ŠKORO NA FACEBOOKU

“Pozdravljamo presudu po kojoj pozdrav Za dom spremni u pjesmi Bojna Čavoglave, simbolu Domovinskog rata, nije prekršaj”

Objavljeno: 04.06.2020. zagorjeinternational

– Domovinskom pokretu Domovinski rat je svetinja. Zato pozdravljamo presudu po kojoj pozdrav Za dom spremni u pjesmi Bojna Čavoglave, simbolu Domovinskog rata, nije prekršaj – napisao je Miroslav Škoro u postu na svojem Facebook profilu.

– Apsurd je da se to uopće dovodilo u pitanje, posebno kada znamo da se slobodno maše jugoslavenskim, ali i komunističkim simbolima što je protivno rezoluciji Vijeća Europe 1481, a groblja krase spomenici četničkim vojvodama. Nikada ne smijemo zaboraviti tko je zaslužan za našu slobodu, kao ni tko je odgovoran za našu patnju i kakve simbole je nosio – zaključio je Škoro.

Na svojem Facebook profilu oglasila se i Bruna Esih.

– Službeno je! Od danas bez straha od progona i s ponosom (što činili smo i prije) možete koristiti pozdrav HOS-a i svih hrvatskih ranitelja iz Domovinskog rata! – napisala je Esih pa dodala: “Pobjeda”.

Suci Visokog prekršajnog suda odlučili su da poklič “Za dom spremni” na početku pjesme “Bojna Čavoglave” nije prekršaj protiv javnog reda i mira.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba