Odaberite najbolju kvalitetu

CIPRO SAVJETUJE: Zaštitite svoje vrijedne usjeve od tuče

Objavljeno: 04.06.2020. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorsku županiju već je u nekoliko navrata ove godine zadesilo nevrijeme s tučom, što, naravno, nije neobično za proljeće, ali izaziva pravu nepriliku za sve one koji se bave poljoprivredom. Biljkama je važno pomoći, oporaviti ih od stresa, a iz Cipra u tu svrhu preporučuju primjenu visokokvalitetnog biostimulatora YARA VITA UNIVERSAL BIO – folijarno gnojivo koje biljka usvaja putem lista i tako osigurava prijeko potrebne hranjive elemente.
YARA VITA UNIVERSAL BIO visokokvalitetna je tekuća otopina koja sadrži uravnoteženu kombinaciju esencijalnih hranjiva i ekstrakt alge Ascophyllum nodosum, koja je bogat izvor citokinina, auksina i giberelina te je prilagođena primjeni u većini uzgajanih kultura.


Posebno dobre rezultate pokazuje kod oporavka od tuče i ostalih stresnih uvjeta jer djeluje kao biostimulator i oporavlja biljku od pretrpljenog stresa.
Važno je istaknuti kako je Yara Vita Universal Bio moguće istovremeno kombinirati s pesticidima čime se štede vrijeme i novac!
Preporučena doza primjene je od 3 do 5 litara na hektar, a sredstvo dolazi u pakiranjima od jedne litre, 10 litara te u hobby pakiranju od 250 mililitara, što je dostatno za 200 čokota i miješanje u 50 – 60 litara vode.

Mreža za zaštitu od tuče
Zaštitna mreža sredstvo je aktivne borbe za očuvanje i povećanje prinosa poljoprivrednih kultura koje su ugrožene od vremenskih nepogoda. Postavlja se na posebnu nosivu konstrukciju iznad vinograda, voćnjaka, rasadnika i individualnih stabala. Izrađuje se u crnoj i zelenoj boji, od monofila izrađenog od niskotlačnog polietilena stabiliziranog na djelovanje sunčevih zraka. Zaštitna mreža štiti od tuče koja se zaustavlja na mreži i pada u prored među stabla ili druge nasade. Ispod natkrivenih površina smanjuju se temperaturne razlike – zbog smanjenog isparavanja tlo zadržava potrebnu vlagu. Mraz i bijela ledena kora od inja formira se na zaštitnoj mreži, a ne na sadnicama. Zaštitna mreža ublažava velike nalete i udare vjetra, čime štiti cvjetanje i znatno smanjuje opadanje plodova. Velike kapi kiše razbijaju se na zaštitnoj mreži i time se ublažuje njihov udarac. Štete od ptica svode se na najmanju mjeru.

Zaštitite svoje vrijedne usjeve dok nije kasno, odaberite najbolju kvalitetu – Cipro mreže protiv tuče:

  • UV stabilizirane
  • proizvedene od 100 posto novih sirovina
  • extra kvaliteta
  • vijek trajanja minimalno pet godina, u normalnim uvjetima traju i 10 godina i više
  • idealne za zaštitu vinograda i voćnjaka

Yara Vita Universal Bio i mreže za zaštitu od tuče potražite ekskluzivno u svim Cipro agrocentrima, uz stručni agronomski savjet!
Cipro d.o.o. ima više od 28 godina iskustva u prodaji i distribuciji repromaterijala za poljoprivrednu proizvodnju na području Republike Hrvatske. U svom asortimanu svim poljoprivrednicima, kako hobistima, tako i profesionalcima, nudi sve što im je potrebno u poljoprivrednoj sezoni, uz stručne agronomske savjete. Glavni proizvodni asortiman čine: folije za plastenike, mulch folije, silažne folije, mineralna i organska gnojiva, vreće, mreže za zaštitu od ptica, mreže za zaštitu od tuče, mreže za zasjenu, vezivo, mrežice i folija za baliranje, sjemenska roba, zaštitna sredstva, sustavi za navodnjavanje.
Cipro je zastupnik poznatih svjetskih proizvođača, a sjedište i organizacija veleprodaje i distribucije je u Lepajcima, gdje se nalaze zatvoreni i otvoreni skladišni prostor. Cipro maloprodaju čine Cipro agrocentri, njih 12, koji su smješteni u središnjoj Hrvatskoj, a nose naziv mjesta u kojem se nalaze: Lepajci, Donja Stubica, Bedekovčina, Pregrada, Vidovec, Novi Marof, Belica, Petrijanec, Tužno, Marčan, Dugo Selo i Poljanec. U svim agrocentrima rade agronomi koji svojim znanjem i stručnošću savjetuju poljoprivrednike, kako bi postigli uspjeh u poljoprivredi. Za sve dodatne informacije pojurite do najbližeg agrocentra ili jednostavno posjetite internetsku stranicu.

Za Vaš uspjeh u poljoprivredi – Cipro!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba